2011. április 18., hétfő

Napi hírek 2011.04.18.

Mai hírekben szó lesz a flashről és a dualsimről.

Mégis lesz flash iPad-re?

Már négy év létezik az iPhone, azonban az Adobe nem tudott flash tartalom kezelésére képes lejátszót készíteni hozzá. Egy éve Steve Jobs nyílt levélben végleg elutasította a flasht, azonban az Adobe-nál nem hagyták annyiban a dolgot, és mivel több mint 100 millió iKészülék felhasználó létezik, ezért elkezdtek fejleszteni.
A múlt heti NAB (National Association of Broadcasters) összejövetelen bemutatták művüket. Az általuk készített HLS (HTTP Live Streaming) technológia képes iPad-en flash videót streamelni.



Persze ez nem egy teljes értékű flash-támogatás, de kezdeti próbálkozásnak nem rossz. Ugyan az App Store-ban megtalálható a Skyfire böngésző, mely iPhone-képessé teszi a flashvideókat, de nyilván egy eredeti megoldás jól jönne.
Már csak az a kérdés, mennyire szívja az akksit…

Két sim-kártya egy iPhone-ban


Rebelsimcard elkészítette Rebel 2Phone tokját, mely iPhone 4-en egyszerre két sim-kártyás használatot tesz lehetővé. A tokba bele kell helyezni a második kártyát, majd felhelyezve a készülékre a töltőnyíláson keresztüli adatátvitelnek köszönhetően láthatóvá válik mindkét szolgáltató térereje.
Mivel így jobban merül a telefon, ezért a tokban egy plusz akkumulátor is helyet kapott. Fontos megjegyezni, hogy ez csak jailbreakelt készülékeken működik, mert kell hozzá a Rebel 2Phone alkalmazás is.
Az egész nem olcsó mulatság, mert 150 angol fontba (mintegy 45 ezer forintba) kerül. A lenti videó bemutatja a felszerelést. Sajnos épp a lényeg maradt ki belőle: a telefonálás, erről nincs semmi infó. További kérdésként merül fel az SMS- és adatforgalom kezelése. Kétféle adatforgalmat biztosan nem tud kezelni, az üzenetek küldéséről és fogadásáról sincs információ.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése