2011. április 15., péntek

Itt a 4.3.2-es firmware

Apple tegnap kiadta a 4.3.2-es szoftververziót, mely hibajavításokat tartalmaz:
● FaceTime használata közbeni videófagyás javítása,
● iPad-es 3G kapcsolódási hiba javítása,
● Safari hackerversenyen feltárt hiba javítása.
A jailbreakelők egyelőre óvatosan kezeljék a frissítést. RedSn0w 0.9.6rc12 változata képes törni a firmware-t, de utána a készülék csak tethered módon tud újraindulni. A 4.3.1-es untethered jailbreaket kidolgozó I0n1c még teszteli a verziót, így még nem tudni, hogy az általa talált lyukat befoltozták-e vagy sem.
Függetlenítők és untethered jailbreakre vágyók egyelőre maradjanak távol a frissítéstől!

Update: I0n1c közölte, hogy az Apple nem foltozta be a lyukat, így lehetőség nyílik a 4.3.2-es untethered jailbreakre. Persze ehhez kismértékben módosítani kell a szükséges szoftvereket.

13 megjegyzés:

 1. Szia Jimny21!

  Segítséget szeretnék kérni. Most vettem egy 3GS-t (kb. 2 éve volt utoljára iphone-om) 4.3.2 rendszer, 5.16.02 basehand. SHSH mentés sajna csak a 4.1 és a 4.3.5 rendszerről van. Tegnap Shnowbreze-el csináltam 4.3.3-as rendszert, de az itunes 3194-es hibával kilép. Kéne az SHSH, de nincs. A kérdésem az lenne, hogy így tudom-e jb-zni valahogy a telefonom (mondjuk redshnow-val). Szükségem lenne a gps-re, ezért szeretném megtartani a basehandet. A host file mahinálást megcsináltam, de sajnos nem jártam így sem sikerrel.

  Segítségedet előre is köszönöm.

  VálaszTörlés
 2. Szia!

  Tinyumbrella nem képes 4.3.3 SHSH-t menteni, azonban az iFaith elvileg képes rá.

  http://ih8sn0w.com/index.php/products/view/ifaith.snow

  Jómagam azonban nem próbáltam a működését.
  GPS szempontjából a 06.15.00 baseband nem kezeli a GPS-t, a 05.16.02 igen.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm. Este kipróbálom.

  VálaszTörlés
 4. Szia!

  Az iFaith elvileg csak akkor működik, ha a Limera1n használva volt az eszközön. Jelen eszközön nem volt használva semmi sem, így elvileg nem jó rá. Ajánlotta egy ismerősöm, hogy a jailbreakme.com-ról is tudok jb-zni. Szerinted van rá esélyem, vagy inkább próbáljam meg az iFaith-ot és rizikózok?

  Köszi.

  VálaszTörlés
 5. Jailbreakme.com is jailbreakel, a hibaüzenet azonban megmarad, mivel azt nem jailbreaknél, hanem a firmware felrakásnál kapod.

  VálaszTörlés
 6. Ok. Miben akadályoz meg, ha nem tudok custom fw-t felrakni az itunes-sal? A szavaidból kivéve akkor elvileg a redshnow-val, vagy a jailbreak.com-mal meg lehet csinálni a jb-t. Bocs, ha sokat és hülyeséget kérdezek, de még vissza kell rázódnom az iphone rejtelmeibe.

  VálaszTörlés
 7. Az a baj, hogy az Apple már nem írja alá a 4.3.3-at, így ha nincs SHSH-d, akkor hibaüzenetet kapsz. Szerintem (90 %) ez nem csak a hivatalos, de custom firmware-nél is jelentkezik.

  VálaszTörlés
 8. Tehát akkor nem tudom sehogy jb-zni, csak ha szerzek shsh-t a 4.3.3-ra, vagy butítok 4.1-re? Mert oda van shsh-m. Jól értem ugye?

  VálaszTörlés
 9. Ok. Sajnálom. Akkor várok az IOS5-re, vagy a 4.3.5 JB-re. :(

  VálaszTörlés
 10. 4.3.5 jailbreak van, de csak tethered.

  VálaszTörlés
 11. Az érdekes lehet a számomra. Egyenlőre a jailbreakme.com megoldotta a dolgot. A custom fw pedig egyenlőre tárgytalan. Meg tudnád mondani, hogy mivel lehet tethered jb-zni a 4.3.5-öt?

  VálaszTörlés
 12. Redsn0w képes rá.

  http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=16267

  VálaszTörlés