2011. április 11., hétfő

Jövőre jelenik meg Steve Jobs hivatalos életrajzi könyve

Már elég sok életrajzi könyv jelent meg Steve Jobs-ról, azonban egyik sem az ő közreműködésével íródott, hanem valaki hasznot akart húzni életéből.
Simon & Schuster kiadó tegnap jelentette be, hogy jövőre megjelenik Jobs hivatalos életrajza "iSteve: The Book of Jobs" címen. Szerzője Walter Isaacson lesz, aki már olyan emberek életrajzán dolgozott sikerrel, mint Henry Kissinger, Benjamin Franklin and Albert Einstein.
Isaacson állítólag még 2009-ben kezdett el dolgozni a könyvön, munkája során beszélgetett Jobs-szal, családtagokkal, munkatársakkal és versenytársakkal is.
Egyébként a megjelenő könyv címe sokértelmű. iSteve utal az Apple iTermékeire, de értelmezhető Én, Steve-ként is. Ugyanakkor a „Book of Jobs” esetében felfedezhető a bibliai Jób könyvére való célozgatás. A névhasonlóság mellett a történet is hasonló. Isten sok megpróbáltatáson keresztül próbára tette Jóbot, aki hűséges maradt és ezért Isten bőségesen megjutalmazta, sokkal többet kapott vissza, mint amennyit elveszített. Ez utal Jobs Apple-től való kirúgására és visszatérésére, ami után minden korábbinál nagyobbá tette a céget.
A könyv 2012 elején jelenik meg. Tuti bestseller lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése