2011. április 8., péntek

Napi hírek 2011.04.08.

Mai hírekben szó lesz a 4.3.2-es firmware-ről, az Apple legújabb szabadalmáról, az AR.Drone-ról és egy gyorstárcsázóról.

Két héten belül jöhet a 4.3.2-es verzió

BGR szerint az Apple már dolgozik a 4.3.2-es firmware-en, ami két héten belül megjelenhet. Az új verzióban hibajavítások lesznek, így helyet kaphat a Safari hackerhibájának javítása, a FaceTime képkezelési hibajavítása, de befoltozhatják a redsn0w-s jailbreaket lehetővé tévő rést is.


Érzékeny előlap

Apple újabb szabadalmat nyújtott be, amelyben a telefon eddig funkció nélküli előlapját használná ki. Eszerint az előlapon olyan érintésérzékeny, külön megvilágítású ikonok kapnának helyet, amelyek információt nyújtanának a felhasználónak. Például ha kap egy SMS-t vagy nem fogadott hívása lenne, az ikon ég és egy gombnyomásra az adott alkalmazásba kerülne az ember, tehát shortcut-ként működne.
Már sokat pletykálgattak a Home gomb eltűnéséről, szabadalomban erre is kitérnek. A gomb kapacitív lenne, tehát csak akkor jelenne meg, ha ujjal megérintenék a képernyő adott részét.
Érintésérzékeny lenne a készülék hátlapja is. Ez a rész akár gamepadként vagy scrollozásra is használatos lenne.
Persze mindez csak elmélet, nem lehet tudni mikor menne gyártásba, ha egyáltalán megvalósul.



AR.Drone párbaj

Már többször írtam az AR.Drone repülő herkentyűről. A fejlesztő régóta ígért alkalmazásokat, azonban eddig adós maradt vele. Végre elkészült eggyel, az AR.Flyingace app kétszereplős (multiplayer) csatát tesz lehetővé. A játék kiegészítve - a kiterjesztett valósággal (augmented reality) - valóságos adrenalinszint-növelő élményt okoz.
Az alkalmazás április 15-én jelenik meg az App Store-ban. Csatára fel!



Gyorstárcsázó a Cydiából

Jónéhány gyorstárcsázó alkalmazás található az App Store-ban, de olyan nem, ami gesztusokra (kézmozdulatokra) épít.
Az iQuickCall Cydiás alkalmazás az Activator által nyújtott lehetőségeket használja ki: program indítása a képernyő sarkának megérintésével, Home gomb hosszanti nyomása, stb. Beállított mozdulatra feljön egy ablak, amiben kiválasztható, hogy telefonálni, SMS-t vagy emailt akar valaki küldeni.
Nagyon hasznos kis tweak, 0.99 dollárért vásárolható meg a Cydiából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése