2011. április 26., kedd

Falazunk!

Építési vállalkozóvá válhatunk a Build-a-lot játékban: egy építési céget kell irányítani, szervezni kell a munkát.
Két játékmódban lehet játszani, az elsőben 35 célkitűzést kell teljesítenünk. Először csak kis házakat bíznak ránk, majd siker esetén a polgármesterektől egyre komolyabb felkéréseket kapunk: pl. szerezz építési engedélyt, építs 3 teljes értékű emeletes bérházat, a birtokodban lévő építmények bérleti díja minimum 1 millió dollár legyen, építs bankot, könyvtárat, iskolát vagy kastélyt.


A játék során telkeket, házakat lehet vásárolni, eladni, lebontani vagy a kész házat nagyobb bérleti díj reményében bővíteni. Ha egy házban valami elromlik, minél előbb ki kell javítani, mert addig nem termel bérleti díjat.


Az erőforrásokkal jól kell gazdálkodni. Lehet embert és anyagot vásárolni, de el kell találni a megfelelő arányt, különben oda jutunk, hogy nincs pénzünk építkezni, így bevételeink sem nőnek.


Persze, hogy ne legyen egyszerű a játék, időre megy az egész. Ha nem sikerül az összes kitűzött célt teljesíteni, akkor megbuktál, kezdheted újra a szintet. Új feladatot sokszor nem az elején, hanem munka közben kapod meg, így át kell csoportosítani a munkaerőt, és más megközelítéssel kell a célt elérni.
Néhány jó tanács:
- amint lehet, célszerű minél előbb bankot építeni. Egyrészt kamatot kapsz a pénzed után, másrészről nem kell ingatlanadót fizetni, ami elég húzós összeg szokott lenni.
- Építs karbantartó házat is (workshop), mert egy átvizsgálás után az épületben nem keletkezik kár, így nem kell időt vesztegetni a javításokra.
- Elején nehezen indul be a szekér, de türelemmel kell lenni, nem mindig sikerül eltalálni a jó taktikát.
Másik játékmódban cél egy bizonyos összeg elérése. Ez annyira nem kihívás, nekem az első sokkal jobban tetszett.
A játék nagyon jó grafikával rendelkezik, kísérő zene is jól eltalált. 0.79 euróért tölthető le a magyar App Store-ból, de van egy ingyenes változata is. Sőt készítettek egy második részt is, amit hamarosan tesztelek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése