2011. április 4., hétfő

iXchange, a valutaváltó alkalmazás

Azonnali valutaváltási árfolyamokat közöl az iXchange nevű alkalmazás, mely ráadásul magyar fejlesztés.
Váltás fülön csak be kell gépelni a váltani kívánt összeget és a program azonnal kiszámolja a kapott értéket. A program nagy előnye, hogy a devizapiacon éppen érvényes árfolyamokkal számol. Nem kevesebb, mint 26 devizát ismer, így az összes fontos pénznemet lefedi.


Választás fülön be lehet állítani kedvenc devizapárt, így ezeket nem kell állandóan állítgatni, elég a Váltás fülön a devizapár számát beírni, és átvált erre a keresztdevizára.


Árfolyamok fülön historikusan is megnézhetjük az adott devizapár árfolyamváltozását, mivel az árfolyam-lekérdezéseket elmenti. Az árfolyamfrissítés ideje egyébként beállítható, ami lehet akár 1 perc vagy több nap is. Offline kapcsolat esetén mindig az utolsó ismert árfolyammal számol.


Hivatalos valutaváltóknak is jól jön az alkalmazás, mert a kiszámolt árfolyamot a beállított százalék mértékével el lehet téríteni, így a kiszámolt összeget hivatalosan is meghirdethetik, nem kell számolgatniuk.
Egyébként a programban egy részletes használati leírás található, ami nagyon jól elmondja a program működését.
Az alkalmazás 0.79 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ban. Azonban a fejlesztőtől kaptam három promókódot, amit kisorsolok jelen cikket retweetelők között. (Twitteren a www.twitter.com/jimny21 címen tudsz követni). A játék április 5, kedd este 19 óráig tart, sorsolás valamikor utána.
Jó váltogatást :)

2 megjegyzés:

  1. Retina felbontású?
    Mert ha nem, akkor nálam felejtős.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, mert 3GS-en próbáltam ki. Ennél a programnál nem a felbontás a lényeg.

    VálaszTörlés