2011. április 25., hétfő

Robin Hood nyomdokain

Mivel szeretem az íjászatot, ezért nagyon kíváncsi voltam az Archery World Championship játékra.
Az irányítás egyszerű. Először egy gomb megnyomásával megfeszítjük az íjat, majd célzunk. Ehhez a telefon accelerométere nyújt segítséget, döntögetni kell a telefont, hogy a célkereszt a tábla közepére mutasson. Célzásra 15-25 másodperc van, négy távolságról lehet lőni: 30, 50, 70 és 90 méterről. Az első elég könnyű, de 90 méternél már csak néhány képpont a céltábla, így egyáltalán nem egyszerű 8-10 pontot elérni. Ráadásul még szél is fúj, így azt is figyelembe kell venni a lövésnél. Egy jó lövésnél a közönség is ujjong.


A játékban két módban játszhatunk Van egy kétjátékosos változat, ahol ketten versenyzünk, de nem multiplayer, a telefont kell átadni a másiknak. Ez azért annyira nem klafa, de gyakorlásnak megfelelő.


Igazi küzdelem Tournament módban van. Először egy országot kell választani (Magyarország is szerepel), majd indul a verseny. Cél a világbajnoki cím megszerzése. Ez egyáltalán nem könnyű, mert az ellenfelek egyre jobban lőnek, ráadásul volt egy olyan érzésem, hogy a gép egy kicsit csal is.


Mindezek ellenére jó kis játék, 0.79 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése