2011. április 3., vasárnap

Napi hírek 2011.04.03.

Mai hírekben szó lesz a közelgő jailbreakről, egy iPad 2 reklámról, a Toyota jailbreakes lépéséről és az új iPhone kamerájáról.

Sunday is funday

A címben szereplő kifejezés a Dev Team kedvence, általában vasárnap szokták útjára engedni a jailbreaket. Ráadásul i0n1c -, aki untethered jailbreaket dolgozott ki a 4.3.1-es firmware-re – olyan tweetet tett közzé, amelyben azt írja, hogy ha a #sundayisfunday trending topic lesz Twitteren, akkor a Dev Team kiadja a redsn0w-t és a PwnageToolt.
i0n1c ugyan nem Dev Team tag, de bizonyára többet tud a kiadásról, mint egy mezei halandó. Tehát akár ma kijöhet a jailbreak.


Hogy a helyzet bonyolódjon, i0n1c egy másik tweetben közölte az általa készített jailbreak letöltési helyét. A fájl jelszóval védett, egyetlen probléma, hogy a jelszót nem adta meg. Bár állítása szerint aki kitalálja, az sem megy vele sokra, az emberek 99 %-a nem tudná telepíteni. Egyébként a fájl már nem elérhető…


iPad 2 reklám

Ugyan az iPad 2 sok helyen hiánycikk és nem szükséges reklámozni, de az Apple elkészítette reklámját.



Elfogadott lesz a jailbreak?

Sokan elítélik a jailbreaket, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy kb. 10-15 millió telefon jailbreakelt. Ez azért komoly szám, amit a hirdetők is kezdenek felismerni. Elsők között van a Toyota, akinek leányvállalata létrehozta Scion 2011 Theme elnevezésű témát és felrakatta a ModMyi repóba.
Az Egyesült Államokban legális a jailbreak, bár Steve Jobs nem szereti. Ezek után még inkább a begyében lesz, mivel a hirdetési bevétel nem az Apple-höz folyik be…



8 megapixeles kamera az iPhone 5-ben?

Az iPhone 4 kamerája 5 megapixeles és az OmniVision szállítja az Apple–nek. Azonban egy versenytárgyaláson vereséget szenvedtek, így kerülhetett a Sony pozícióba. Howard Stringer vezérigazgató egy interjúban elejtette, hogy kamerakészítő üzemük a tzunami következtében károkat szenvedett, így késlekedve tudják Apple-nek szállítani a legújabb kamerát. Legjobb kamerával a Sony Ericsson Xperia Neo rendelkezik (8 megapixeles), így valószínűleg ezt kapja meg az iPhone 5 is.
Sony miatt fog csúszni az új iPhone?

2 megjegyzés:

  1. Ha kijönne a jb tényleg ma, az jó lenne minden eszközhöz amin 4.3.1-el szerelt? Itt legjobban az iPad 2-re gondolok! :)

    VálaszTörlés
  2. Valószínűleg éppen iPad 2-re nem lesz :(

    VálaszTörlés