2010. augusztus 27., péntek

Napi hírek 2010.08.27.

Mai hírekben szó lesz az ingyenes T-Mobile navigációról, a 4.0.2-es jailbreakről, SEGA játékkiárusításáról és a szeptember 1-i összejövetel előkészületeiről.

Megjelent a T-Mobile ingyenes navigációs alkalmazása: NAVIGON select T-Mobile Edition

Mindenki meglepetésére tegnap a T-Mobile ingyenes navigációval rukkolt elő. A legjobbnak tartott Navigon szoftverjét tették az App Store-ban elérhetővé. Az alkalmazásban alapból csak a magyar térkép aktív, de alkalmazáson belüli vásárlással számos kiegészítő csomag vásárolható meg, pl:
- Kelet-Európa csomag 9.99 euró (Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Románia, Szerbia és Montenegró, Szlovákia, Szlovénia),
- Európa 20 csomag 19.99. euró (ndorra, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Liechtenstein, Luxemburg, Magyarország, Monaco, Németország, Olaszország, San Marino, Spanyolország és Kanári-szigetek, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Vatikán),
- 3D csomag 19.99 euró.
Az alkalmazás T-Mobile előfizetéssel 2 évig használható. Ha vásárolsz hozzá egy kiegészítő csomagot, akkor viszont már korlátlan ideig működik.
A program 2 KB-os adatforgalommal rendszeresen ellenőrzi a licenszet. Külföldön is, így a komoly adatroaming díjak miatt ezzel óvatosan kell bánni.
Maga a csomag 1.69 GB, de ebben benne vannak a csomagtérképek is, telepítéshez legalább kétszer ekkora helyre van szükség a telefonon. Telepítés után az ideiglenesen használt tárhely természetesen újra rendelkezésére áll. Ha valaki csak Magyarországon akarja használni, akkor egy kis trükkel törölhetőek a külföldi térképek.
Mindenképpen nagyvonalú gesztus a T-Mobile-tól. Lehet hogy a hamarosan induló iPhone versenyben akarnak lépéselőnyre szert tenni? Az alkalmazás a magyar App Store-ból tölthető le.



Nem lesz külön 4.0.2 jailbreak

Dev Team tegnapi közlése szerint nem adnak ki külön jailbreaket a 4.0.2-es szoftververzióra. A 4.1-es rendszer végleges kiadása közel van és a béta változatok alapján nem akarnak a jailbreak kiadásával belemenni egy újabb macska-egér játékba, így a rést az Apple a végleges verzióban betömheti. Viszont „elképzelhető”, hogyha lesz 4.1-es jailbreak, akkor az a 4.0.2-es verzióra is működni fog.
Szóval várjuk türelemmel a 4.1-es verzió megjelenését.


SEGA leárazás

Iskolakezdés alkalmából a SEGA leárazta néhány játékát, az akció szeptember 1-ig tart.
• Sonic the Hedgehog, – $5.99 → $2.99
• Sonic the Hedgehog 2, – $5.99 → $2.99
• Super Monkey Ball, – $2.99 → $1.99
• Super Monkey Ball 2, – $5.99 → $2.99
• Super Monkey Ball 2: Sakura Edition for iPad, – $7.99 → $3.99
• Shining Force, – $2.99 → 99¢
• Ecco the Dolphin, – $2.99 → 99¢
• Streets of Rage, – $2.99 → 99¢
• Golden Axe, – $2.99 → 99¢


Előkészületek a szeptember 1-i összejövetelre

Apple elkezdte az előkészületeket a szeptember 1-én tartandó bemutatóra. A színhelyül szolgáló Yerba Buena Centerre kirakták azt a gitárképet, amely a meghívón is szerepel. Pletykák szerint várhatóan bemutathatják az új iPod Touch-t, új Apple TV-t, új iPod nanot és az iTunes streaminget is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése