2010. augusztus 3., kedd

Napi hírek 2010.08.03.

Mai hírekben szó lesz a FaceTime-os 3G-n keresztüli videótelefonálásról és egy adótornyos megjelenítésről.

FaceTime videótelefonálás 3G-n keresztül

iPhone 4 egyik legnagyobb újdonsága a FaceTime nevű videótelefonáló alkalmazás. Az Apple azonban – valószínűleg az AT&T nyomására - csak wifin keresztül tette lehetővé használatát.
Ügyes fejlesztők azonban a My3G alkalmazással elérték, hogy a program használható legyen 3G hálózaton is. A My3G elhiteti a FaceTime-mal, hogy wifin keresztül megy a telefonálás. Működésben egyébként hasonló, mint a 3GUnrestrictor, csak annál nem működik a FaceTime 3G. Az adatforgalom sem vészes, 5 perces beszélgetés 14.7 MB adatot „fogyasztott el”.Az alkalmazás 10 napig ingyen kipróbálható, utána meg kell venni. Cydiában 2.79 dollár, míg a Rockban 3.99 dollár.Melyik adótoronyhoz kapcsolódsz?

Planetbeing Dev Team tag megalkotta a Signal nevű alkalmazást, melyben térképen láthatjuk azokat az adótornyokat, amelyikhez kapcsolódik a telefon. Ezen kívül részletes hálózati információkat is kaphatunk. Hasznos alkalmazás gyenge lefedettségű területen élőknek, így legalább tudják merre kell mozogniuk a jobb vétel érdekében.
Az alkalmazás 4.99 dollárért vásárolható meg a Cydiában.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése