2010. augusztus 30., hétfő

MotoGP abszolút élőben iPhone-on

Napokban akadtam rá a MotoGP Official Live Timing - Premium Pass alkalmazásra. Mivel szeretem a MotoGP-t, gondoltam kipróbálom.
Az alkalmazás leírásában nem kevesebbet ígér, mint hogy az edzések, időmérők és a verseny ideje alatt pontos képet kaphatunk az állásról, időkről és pozíciókról. Egy kicsit szkeptikus voltam a megvalósítás ügyében, de egyáltalán nem csalódtam.

Nézzük részletesen mit is tud a program. Info fülön megtekinthetjük a versenyzőket, csapatokat, az éves versenynaptárat, a pontverseny állását és képeket is nézegethetünk.Mivel nem csak a király kategóriát, hanem a Moto2 és a 125 köbcentiseket is mutatja, ezért nyomon követhetjük Talmácsi Gábort szereplését is.A News fülön híreket olvashatunk, versenyvideókat nézhetünk meg.


De jöjjön a lényeg. Először a Setup fülön kell beállítani mit is akarunk nézni, Race fülre kattintva pedig élvezhetjük a versenyt. Gyönyörű 3D-s nézetben láthatjuk a pályát és a versenyzők tényleges pozícióját. Valóban tényleges pozíciót. A tegnapi indianapolisi versenyen teszteltem a programot és a motorosok pontosan a pálya azon részén voltak, ahol éppen a tv mutatta, abszolút valós idejű képet láthattam a telefonon.
Ha valamelyik versenyzőt követni akarom, akkor egyszerűen rákattintok és az ő szemszögéből folyik a verseny. A köridőket folyamatosan frissíti, az alsó futó tickeren és egy plusz oldalon is láthatjuk az állást.A verseny ideje alatt élő szöveges kommentátor van, így nem maradsz le semmilyen eseményről sem.


Jöjjön néhány kép a tegnapi versenyről. Start:


Az izgalmak fokozódnak:


Befutó:


Végeredmény:


Célszerű a telefont fekvő helyzetben használni, így a teljes képernyő rendelkezésre áll. iPad-en nyilván nagyobb élvezet nyújt, de azt nem tudtam letesztelni.
Ha lemaradtál valamelyik versenyről, nem probléma, mert az egész idény el van tárolva, bármikor végignézheted a kimaradt futamot. Mivel mobilinternetet használ, ezért célszerű wifin keresztül vagy korlátlan internetcsomaggal nézni.
Verseny szempontjából csak a királykategóriát mutatja, így Talmát nem láthatjuk futam közben, remélhetőleg valamelyik később verzióban bővül a repertoár.
Maga az alkalmazás nem olcsó, leárazást követően is 9.99 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból, de rajongóknak mindenképpen megéri. Létezik egy Formula 1-es változata is, de azt nem teszteltem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése