2010. augusztus 25., szerda

Napi hírek 2010.08.25.

Mai hírekben szó lesz a cipősdobozról és a géppuskáról.

Mennyi pénz fér el egy cipősdobozban?

Pár hónapja tudjuk, hogy 15 millió forint fér el egy nokiás dobozban. De mennyi fér el egy cipősdobozban? Elárulom. 150 ezer dollár, mintegy 33.7 millió forint. Ennyit találtak a házkutatás során Paul Divine, volt Apple menedzser lakásában. Divine Apple kiegészítő termékekért volt felelős és bizalmas információkat juttatott el a kiegészítő-gyártókhoz, akik ezért nem voltak hálátlanok. Találtak továbbá 20 ezer dollárnak megfelelő más valutát is.
Hogy a lúd kövér legyen, azonosítottak számtalan külföldi számlát is jelentős összegű pénzmennyiséggel.
Jelenleg Divine előzetesben van. Ahhoz hogy szabadlábra helyezzék, a külföldi pénzeket át kell utalnia amerikai számlákra, továbbá 600 ezer dollár óvadékot kell kicsengetnie.
Hab a tortán, hogy a büntetőügy mellett még szembe kell néznie egy polgári perrel is, amelyet az Apple indít. Szegény édesanyja járt a legrosszabbul. Marylandi házát felajánlotta fedezetül fiáért cserébe.
Nem éri meg csalni.


Géppuskakezű SMS-író

SMS-írás világrekordját a brit Melissa Thompson tartja. A kifejezetten SMS-írást támogató Swype billentyűzetű Samsung Galaxy S-n 25.94 másodperc alatt gépelte le a következő szöveget: „the razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human”
A rekord megmozgatta egy Brian nevű blogger fantáziáját. iPhone 4-en 21.8 másodperc alatt gépelte le a szöveget, ráadásul az órát is ő indította el és állította meg. A videót elnézve nyugodtan nevezhetjük géppuskakezűnek :)


1 megjegyzés:

  1. nah ezt már lehet sms írásnak titulálni! a swype féle húzogatás messze nem az szerintem!

    VálaszTörlés