2010. augusztus 4., szerda

Napi hírek 2010.08.04.

Mai hírekben szó lesz az iPhone 4 függetlenítéséről, egy biztonsági résről és az iOS 4.1 harmadik bétájáról.

Függetleníthető az iPhone 4

Dev Team frissítette a függetlenítésért felelős ultrasn0w nevű alkalmazást, így már képes az iPhone 4 függetlenítésére is. A művelet elvégzéséhez először jailbreakelni kell a telefont, itt találsz róla egy leírást.
Az ultrasn0w képes
- iPhone4 01.59 basebandjének és a
- 3G/3GS telefonok 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01 és a 05.13.04 basebandjeinek függetlenítésére.
Elérhető Cydiában a repo666.ultrasn0w.com repóból.


Nem veszélytelen a jailbreakme.com által kihasznált biztonsági rés

A jailbreakme.com feltörő eljárása egy Safaris pdf dokumentum-kezelési hibát használ ki. A jailbreak jóindulatúan dolgozik, azonban a hiba lehetővé teszi, hogy rosszindulatú hackerek hasonló módszerrel hozzáférjenek a telefonhoz. Ennek megakadályozására hozták létre a PDF Loading Warner nevű alkalmazást, mely érzékeli ha a pdf tetszőleges kódot akar betölteni és megkérdezi, hogy tényleg be akarod-e tölteni a dokumentumot. Az alkalmazás ingyenesen érhető el a Cydiás BigBoss repból.
Fontos megjegyezni, hogy a biztonsági rés nem csak a feltört telefonoknál létezik, hanem minden iPhone-nál, mivel Safaris hiba! Jelenleg ez az egyetlen ismert ellenszer.
Arról nincs hír, hogy az Apple mikor akarja befoltozni a lyukat (már dolgoznak rajta), de Charlie Miller ismert biztonsági szakértő „zero-day” hibának, azaz kritikusnak ítélte az esetet.
Egyébként chpwn fejlesztő szerint (ő alkotta a ProSwitchert és az Infinidockot) ezen kívül is számos egyéb lyuk van a rendszerben, így a jailbreak a jövőben is lehetséges lesz.


Kijött az iOS 4.1 harmadik bétája

Tegnap megjelent az iOS 4.1-es szoftververziójának harmadik béta változata. Újdonságok és hibajavítások nem ismertek. Kivéve az a negatívum, hogy iPhone 3G és iPod Touch 2G esetén megszűnt a Game Center támogatás :( Valószínűleg gyengék voltak a készülékek erre a funkcióra.


A verzió csak fejlesztőknek van, mezei felhasználók (főleg a jailbreakesek és függetlenítők) maradjanak távol tőle. Arról nincs infó hány béta változat fog még kijönni és a végleges verzió mikor jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése