2010. augusztus 6., péntek

Napi hírek 2010.08.06.

Mai hírekben szó lesz egy blokkolásról, a micro-USB töltőről és a 3GUnrestrictorról.

Apple Store blokkolja a jailbreakme.com oldalt

Pár napja bemutattam egy videót, melyben egy szemtelen ürge az Apple Store-ban jailbreakelt egy kiállított készüléket. Azóta az Apple blokkolta boltjaiban a jailbreakme.com oldalt, már átirányítja a forgalmat a cég hivatalos honlapjára.
Ami késik, az nem múlik.


Jön iPhone-ba a micro-USB töltő

Az Európai Bizottság tegnapi közlése alapján 2011 januárjától okostelefonokat micro-USB töltési lehetőséggel kell eladni. A szóvivő szerint egy univerzális töltő sokkal könnyebbé teszi az életet, nem probléma ha otthon vagy a munkában hagyja valaki a sajátját, elég kölcsönkérni egyet. Ráadásul kevesebb lesz az elektronikus szemét is. Évente 50 ezer tonna hulladék keletkezik a nem használt töltők eldobása miatt.
Egy éve az Apple is aláírta a micro-USB töltőre vonatkozó egyezményt. Nagyon kíváncsi leszek hogyan oldják meg ezt a kérdést. Lesz egy külön port a töltésre vagy a micro USB felváltja a jelenlegi 30-pines csatlakozót? Esetleg adnak minden készülékhez egy átalakítót? A szabályozás csak az EU országaira vonatkozik, de biztos, hogy nem fognak kétféle telefont gyártani (egyet micro USB-vel egyet nélküle), hanem az egész világon egyféle iPhone lesz kapható.


3GUnrestrictor is FaceTime-képes

Egy-két napja írtam a My3G alkalmazásról, mely lehetővé teszi a FaceTime videótelefonálós alkalmazás 3G hálózaton való használatát. Azóta frissült a konkurens 3GUnrestrictor nevű program is, így elvileg már két alkalmazással lehet FaceTime-on mobilinterneten keresztül telefonálni. Azért csak elvileg, mert állítólag van egy bug a programban, mely ezt megakadályozza, de a fejlesztő már dolgozik a javításon.
A program 3.99 dollárért vásárolható meg a Cydia Store-ban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése