2009. október 2., péntek

Napi hírek 2009.10.02.

Mai hírekben szó lesz a 3GS jailbreakről, egy Apple-felvásárlásról, a Fifáról és Jobs vagyonáról.

Sikerült a 3GS jailbreak

Cpich3g, a Dev Team tagja twitteren bejelentette, hogy sikeres verziófrissítést hajtottak végre feltört 3GS készüléken (3.0-ról 3.1-re). Mint a mellékelt képeken is látszik, a 3.1-es verziónál maradt a régi baseband, így ez is függetleníthető lesz ultrasn0w-val. Reméljük hamarosan frissítik a PwnageTool-t is.




Google Maps helyett Apple Maps?

Hivatalosan nem jelentették be, de a ComputerWorld kiderítette, hogy az Apple még júliusban vásárolt egy térképészcéget, nevezetesen a Placebaset. Úgy látszik, hogy egyre inkább függetlenedni akar a Google-től, mivel az utóbbi időben több olyan lépés is történt, mely megzavarta kettőjük gyümölcsöző kapcsolatát. A Google saját mobilplatformot hozott létre, saját böngészőt és operációs rendszert fejlesztett ki, Eric Schmidtnek (Google-vezérigazgató) le kellett mondani Apple igazgatótanácsi tagságáról. Ugyanakkor az Apple több Google-alkalmazást is visszautasított az AppStore-ból, amit jelenleg az amerikai távközlési hatóság is vizsgál.
Lehet, hogy a következő jelentős verziófrissítésben a mellékelt térképeket láthatjuk?



Megjelent a FIFA 10

Mai napon az ígéreteknek megfelelően megjelent a FIFA 10. Itt a teljes csapatlista, sajnos magyar klubcsapat nem található a játékban, de a válogatott ott van.
Itt az első gameplay videó is, mindenki döntse el, hogy tetszik-e neki a játék, amelyet 7.99 euróért tud az AppStore-ból megvásárolni.



Jobs a 43. leggazdagabb amerikai

Forbes idén is nyilvánosságra hozta a 400 leggazdagabb amerikai névsorát. Ezen a listán Steve Jobs a 43. helyet foglalja el 5.1 milliárd dolláros vagyonnal. Ugyan vagyona előző évhez képest csökkent 600 millió dollárral, de így is előre lépett a tavalyi 61. helyről.
Érdekes módon vagyonának jelentős részét nem az Apple-részesedés adja ki, hanem a Disney-beli érdekeltsége (3.9 milliárd dollárt ér). Anno még 1986-ban 10 millió dollárért vásárolta meg a Pixar filmstúdiót, melyet 2006-ban részvénycsere következtében 7.4 milliárdért eladott a Disney-nek, így legnagyobb részvényesévé vált.
Jobs fizetése jelképes 1 dollár, komoly pénzt a részvényopciókon keresztül keres.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése