2009. október 16., péntek

Kiterjesztették az alkalmazáson belüli vásárlás lehetőségét

Apple a 3.0-ás szoftververziótól lehetővé tette alkalmazáson belüli újabb szintek, lehetőségek megvásárlását. Ez a lehetőség azonban csak a fizetős alkalmazásokra volt érvényes. Most változtattak a politikájukon, az ingyenes programokra is kiterjesztették ezt az opciót. Ez három szempontból is előnyös:
- a fejlesztőknek nem kell külön ingyenes verziót készíteniük. Elég készíteniük egy ingyeneset és az alkalmazáson belül lehet megvásárolni a komolyabb tartalmakat. Ráadásul nem kell a hibajavítást és új funkciók hozzáadását sem kétszer elvégezniük.
- felhasználók is jól járnak, mert nem lesz probléma az ingyenesről fizetősre váltásnál, nem kell letörölni az ingyenest, pl. a játékmentések is kompatibilisek lesznek, több alkalmazást tudnak a vásárlás előtt kipróbálni,
- persze az Apple is jól jár, mivel így több ingyenes alkalmazás fog készülni, és többen fognak a fizetősre váltani, csökkentve a szoftverkalózkodás mértékét.
A lehetőség eléggé átszabja az AppStore árstruktúráját és még nagyobb verseny lesz a Top 100 Free alkalmazások között. Az újítással egyébként mindenki jól járhat, nem is értem miért nem vezették be korábban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése