2009. október 6., kedd

Napi hírek 2009.10.06.

Mai hírekben szó lesz az überalles jailbreakről és a flashről.

Minden készülék jailbreakelhető

GeoHot a 3.1-es rendszerben felfedezett egy olyan hibát, amely segítségével minden készülék feltörhető. Elmondása szerint nincs köze a greenpois0nhoz, sőt néhány lépésben teljesen ellentétes a purplera1nel és mindössze 10 másodpercig tart az egész folyamat. Szándéka szerint két napon belül kijön a megoldással. Kíváncsian várjuk a részleteket.



Flash iPhone-ra – egy kicsit másképp


Apple továbbra is elzárkózik a flash implikálásától, így az Adobe egy kerülő utat választott, hogy flash-tartalmak is futtathatóak legyenek a telefonon.
Tegnap bemutatott 10.1-es verzióban található egy kiegészítés, mely a flash alkalmazást lefordítja iPhone-ra. Tehát a fejlesztőnek nem kell mást tennie, mint megnyomnia egy gombot és az alkalmazást továbbítania az Apple-nek. Persze ehhez részt kell vennie az iPhone fejlesztői programjában is.
A Flash CS5 béta változata évvégétől lesz elérhető az Adobe honlapján, végleges verzió valamikor a jövő évben jelenik meg. Egyébként az AppStore-ban már találhatóak így megírt programok: Chroma Circuit, Trading Stuff, Fickleblox, Just Letters, South Park, That Roach Game és a Red Hood is ilyen módon készült.
Az AppStore-ban található alkalmazások száma így is dinamikusan növekszik, ez még egy plusz löketet adhat neki, úgy gondolom mindenki nyerhet vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése