2009. október 7., szerda

Napi hírek 2009.10.07.

Mai hírekben szó lesz a jailbreak tegnap fejleményeiről és a Sn0wBreeze indulásáról.

Nemzetközi helyzet fokozódik

Tegnap olvashattatok Geohot mindenre kiterjedő jailbreakeléséről. Nos, a konkurens fél (Chronic Dev) sem hagyta annyiban, mert az iPhoneWikin nyilvánosságra hozta a feltörést lehetővé tevő exploitot. Erre persze Geohot berágott és hirtelen felindulásból leárulózta Chronicot, mert tálcán kínálta az Apple-nek a lehetőséget és befejezettnek deklarálta munkáját, pá-pá jailbreak-kiadás.
Chronic a blogjában válaszolt Geohotnak. Kiderült, hogy ez is a pénzről szól, mivel Chronic elfogadott Paypal-adományokat. Ez viszont megszűnik, ha kijön Geo a teljeskörű jailbreakkel és az adományozók vissza fogják követelni a pénzüket, ha ugyanazt ingyen is megkaphatják. A Paypal pedig rendszerint a vevő javára ítél.
Kiderült az is, hogy az exploitot egymástól függetlenül fedezték fel, de Chronic nem akart egy félkész munkát kiadni a kezéből, tesztelés alatt van a megoldásuk. A nyilvánosságra hozatalban nem láttak semmi kivetnivalót, mert az Apple két nap múlva (amikor is kijönne Geo megoldása) úgy is rájön a hibára és javítani fogja.
Geohot válaszolt és bocsánatot kért Chronictól, megnyugtatta a népet, hogy két nap múlva kiadja a jailbreaket.
Ámen.




Ilyen lesz a Sn0wBreeze

iH8Sn0w egy rövid videóban bemutatta hogyan is indul a PwnageTool windowsos változata. Tervezett megjelenési dátum továbbra is október 12.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése