2009. október 1., csütörtök

iPhone 3G downgrade 3.1-ről 3.0-ra

Mindig vannak olyanok, akik nem gyárilag független telefont használnak, de „véletlenül” frissítették a készüléket, így elveszítették függetlenségüket. Apple a 3.1-es szoftververzióval módosította a basebandet (ez felelős a telefonálási funkcióért), betömte a talált függetlenítési rést. Szerencsére ezen felhasználók részére is van megoldás, mert ügyes hackerek megalkották a Fuzzyband downgradert, amely a basebandet visszaállítja a 3.0-ás verzió basebandjére. Ha továbbra is független telefont akarsz, a következőket kell tenned (a leírás csak iPhone 3G-re érvényes, 3GS-re nem!):

1, A készüléknek jailbreakeltnek kel lennie.

2, Indítsd el a Cydiát és keress rá a Fuzzyband alkalmazásra. Telepítsd és indítsd újra a telefont.

3, Indítsd el a Fuzzyband alkalmazást (külön ikon a képernyőn) és nyomj a „Downgrade”-re. Ez visszaállítja a basebandet 5.11.07-ről 04.26.08-ra.

4, Indítsd újra a telefont, most már 04.26.08-as basebanden kell lenned. Ezt leellenőrizheted a a Settings/General/About/Modem Firmware menüpontban. Ezután már függetlenítheted ultrasn0w-val.

Az eljárás egyetlen hátránya, hogy csak azokon a 3G-s készülékeken működik, amelyek bootloadere 05.08-as (5.8). Ezek közvetlenül a 2007-es megjelenést követő hetekben készültek. Ha nem tudod milyen bootloader van a készüléken (miért is tudnád), nem probléma, mert a Fuzzyband az elején leellenőrzi ezt és kiírja a számot.

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA, AZ IPHONEHÍREK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL AZ ESETLEGES KELETKEZETT KÁROKÉRT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése