2009. április 28., kedd

Pletyka: együttműködés és két új készülék Verizonnál?

Bár a múlt héten Tim Cook, az Apple regnáló vezetője kategorikusan tagadta, hogy telefont készítenének a Verizonnak és a CDMA technológiát zsákutcának tartotta, a BusinessWeek-ben megjelent egy cikk, mely szerint már fél éve tárgyal a két cég egymással.
Persze ilyenkor is jön egy magát megnevezni nem akaró bennfentes, aki elhintette, hogy két készüléket mutattak be a Verizonnak: egy tablet formájú médialejátszót és egy iPhone Lite-ot. A készülékek elnyerték a Verizon vezetőinek tetszését.
Az ún. Media Paddel zenét lehet hallgatni, fényképeket és HD filmeket lehet nézni, sőt még wifin keresztül telefonálni is lehet. Alakra kisebb, mint az Amazon ebook olvasója, de érintőképernyője nagyobb annál.
Az új iPhone Lite egy kicsit vékonyabb és kisebb, mint a jelenlegi készülék. Jóval olcsóbban lehet előállítani, mivel ún. rendszer-a-chipben (system on a chip) megoldással sok chipet építenek egybe, ezzel leviszik a gyártási költségeket. Ezt az új chipet használnák a Media Padban is. A két készülék közül az egyiket a nyáron be is mutatnák.
Semmi biztosat nem tudunk. Jövőre jár le az AT&T exkluzív szerződése, ezért elképzelhető, hogy az Apple így akarja őket zsarolni egy számára kedvezőbb szerződés kicsikarása végett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése