2009. április 9., csütörtök

Napi hírek 2009.04.09.

Mai hírekben szó lesz az új készülék összeszereléséről, egy multitouchos perről és az iPhone-os szappanról.

Elkezdték az új iPhone összeszerelését?

Commercial Times szerint tajvani alkatrészgyártók elkezdtek alkatrészeket szállítani a júniusban bemutatandó új iPhone összeszereléséhez. A forrás szerint az Apple negyedévente 3 millió új és régi készüléket akar eladni. Ez a mondat azért érdekes, mert eddig a cég új termék indításánál a régi gyártását mindig leállította. Ha júniusban be akarják mutatni az új készüléket, akkor valóban itt az ideje a gyártás elkezdésének, de az értékesítési szám miatt fenntartással kell kezelni a hírt.

Akasztják a hóhért?

Az Apple a múltban sikeresen levédette a multitouchot és más érintőképernyős mozdulatokat is. Tegnapi nap híre, hogy a tajvani Elan nevű, félvezetőket gyártó cég beperelte a céget a multitouch miatt. Szerintük ők találták ki az iPhone-oknál, iPodoknál és a MacBooknál is alkalmazott multitouch technológiát. Próbáltak az Apple-vel egyezkedni, azonban a két éves tárgyalássorozat nem hozott eredményt. Szerintük az Apple két szabadalmukat sértette meg. Az egyik érintett esetben a cég már csatát nyert a Synaptics-al szemben, amely szerintük jogtalanul használta fel szabadalmukat. Peren kívül megegyeztek, nyilván nem jártak rosszul.
A beadványban nem fogalmaztak meg anyagi igényt, azonban kérik a bíróságot, hogy az Apple állítsa le az iPhone, iPod és a MaxcBook gyártását. Ez azért elég vicces…
Mivel a Palm Pre is nagyban a multitouchra épül, ezért a megjelenés után őket is beperelhetik.



Mosakodj iPhone-al!

Jöjjön egy könnyedebb téma. A címben lévő felszólítást nem a valódi telefonnal kell végezni, mert hamar elhalálozna, hanem egy iPhone mintájára készített szappannal. A 8 dollárba kerülő tisztálkodószert itt lehet megvásárolni. Arról nincs hír, hogy milyen illatú, de az ujjlenyomatok biztosan nem látszódnak meg rajta :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése