2009. április 23., csütörtök

Fantasztikus Apple eredmény

Gazdasági világválság ide, recesszió oda, az Apple újabb fantasztikus negyedéves eredményről számolt be. Bevétele 8.16 milliárd dollár volt (előző év hasonló időszakában 7.51 milliárd dollár), nyeresége pedig 1.21 milliárd dollár (1.05 milliárd dollár).
Az első negyedévben 2.22 millió Mac-et (- 3 %), 11.01 millió iPodot (+ 3 %) és 3.79 millió iPhone-t (+ 123 %) adtak el.





„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.”- mondta Peter Oppenheimer, a cég pénzügyi igazgatója. Hozzátette, hogy 29 milliárd dollár van készpénzben vagy gyorsan értékesíthető likvid értékpapírokban. Az összeg nagyságának érzékeltetéséhez: Magyarország 25 milliárd dollár hitelt volt kénytelen felvenni az IMF-től államcsőd elkerüléséhez…
A recesszió miatt a következő negyedévre az eredményekben kisebb csökkenést valószínűsítenek, de a menedzsment rendszeresen konzervatív terveket közöl.
Az AT&T-vel való együttműködésről Tim Cook elmondta, hogy abszolút meg vannak velük elégedve, nem tervezik a váltást és nem fejlesztenek a CDMA hálózatra sem készüléket (ezen lesz a Palm Pre).
Cook válaszolt egy netbookot firtató kérdésre is: „Ha innovatív terméket tudunk előállítani, akkor megjelenünk vele, de a jelenlegi netbookoknak apró billentyűzete, szörnyű szoftvere és nagyon kicsi képernyője van, nem olyan, amelyre a Mac logot ráraknánk. Ha az emberek olyan készüléket akarnak venni, amellyel lehet böngészni és emailezni, akkor ott van az iPod és az iPhone.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése