2009. április 29., szerda

Napi hírek 2009.04.29.

Mai hírekben szó lesz a fehér 16 GB-os készülék árcsökkenéséről, új ikon díjcsomagról, a Microsoft okostelefon-tervéről és a 3.0 FW negyedik béta verziójáról.

Csökkentette a fehér 16 GB-os iPhone árát a T-mobile, új díjcsomag május 1-től

Valószínűleg a fehér készülék népszerűtlensége miatt a T-Mobile a fekete 8 GB-os készülék árszintjére csökkentette a fehér 16 GB-os telefon árát.
Sokan női telefonnak tartják a fehér készüléket, de ha hozzám vágnának egyet, nem nagyon érdekelne a színe. PSP-ből is fehér van, a ritkaság miatt még büszke is lennék rá. Ráadásul, ha valaki mégis cikinek tartja, akkor rakhat rá fekete tokot.
Május 1-től bevezetik az ikon 200 csomagot, amely havonta 5 ezer forintba fog kerülni, 200 perc belföldi irányban lebeszélhető percet, 1 GB adatforgalmat tartalmaz. Arról nincs infónk, hogy mennyit kell előre lecsengetni a készülékért. A konkrét feltételek itt olvashatóak.

Microsoft is okostelefont fejleszt?

Wall Street Journalban megjelent egy cikk, miszerint a Microsoft tárgyalásokat folytat a Verizonnal a jövő év elején bemutatandó okostelefonjának terjesztéséről. Tegnapi pletyka szerint a Verizon az Apple-el is folytat tárgyalásokat, ezek szerint két vasat tart a tűzbe (a kis utcalány)
Készülékről annyit lehet tudni, hogy érintőképernyős lesz, egy modernebb Windows Mobile fut majd rajta, valamint tartalmazni fogja az új Windows Marketplace for Mobile nevű boltot is, amely az AppStore mintájára fog működni. Microsoftnál a projekt a Pink nevet kapta, ami valljuk be elég idétlen név egy telefonprojekthez, hacsak nem nőknek szánják a mobilt. Információk szerint a Microsoft adja a designt, egy harmadik fél építi meg a készüléket, hasonló módon csinálja a Google az Androiddal is.
Ha tényleg Windows Mobile lesz az operációs rendszer, akkor személy szerint annyira nem tartok a riválistól…

Megjelent a negyedik béta és a iTunes 8.2

Apple megjelentette a 3.0 verzió negyedik bétáját, amelyhez már a 8.2 iTunes szükséges.
Konkrét részleteket még nem tudunk, annyi szivárgott ki, hogy
- a baseband 04.26.04-re változott,
- működik a Store beállítási oldala, több számlát is tud kezelni. Miért is jó ez? Bejelentkezel az egyikkel, letöltesz egy alkalmazást, kilépsz, bejelentkezel a másikkal, letöltesz egy alkalmazást, kilépsz stb. Erre a lehetőségre beindult a felhasználók fantáziája: a haverod megvásárolt egy alkalmazást. Mivel az AppStore külön fizetés nélkül engedi ugyanazt az alkalmazást többször letölteni, kölcsönkapod a jelszót a haverodtól és letöltöd magadnak ingyen és bérmentve. Másik lehetőség, amikor a magyar AppStore-ban nincs meg egy alkalmazás, de az amerikaiban megtalálható, akkor ilyen módon meg tudod azt szerezni.
- fénykép készítése után felajánlja az újra fotózást,
- médialejátszás közben látható a Bluetooth-os kapcsolódás,
- iTunes mutatja, hogy még mennyi idő van hátra a backup visszatöltéséből,
- iTunes támogatja a Blurayt.
A végleges verzió megjelenése nyárra tehető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése