2009. április 18., szombat

3.0 újdonságok

AppleInsider számolt be azokról az újdonságokról, amelyeket fejlesztők találtak a héten kibocsátott 3.0 változat harmadik bétájában.

Összes lap bezárása a Safariban

Már az összes oldalt be lehet zárni a Safariban. Eddig ha pl. hat oldalad volt nyitva, ötöt bezárhattál, de a hatodik ott maradt. Csak úgy lehetett eltüntetni, ha egy üreset nyitottál és a megmaradtat bezártad. Ezentúl a nyolcadiknál a bal felső sarokban is ott van a kis ’x’, amire rányomva az oldal eltűnik és egy üres oldal jön be helyette.



Numerikus akksikijelzés

Aki Cydiából nem telepítette a Numeric Battery-t, az csak hozzávetőlegesen tudja megállapítani telefonja töltöttségét. A 3.0-ás verzióban találtak 22 db png fájlt, amely a numerikus megjelenítésre szolgál. A fájlok fele fekete betűvel mutatja a százalékos értéket, míg a másik fele piros színnel, nyilván ha a kapacitás egy meghatározott érték alá esne. Arról nincsenek hírek, hogy milyen formában mutatja az akksiban lévő energiát: szám és ikon vagy csak szám.



Értesítés pushról

A harmadik bétában be lehet állítani a push adat érkezéséről történő értesítést. Három lehetőség kínálkozik: hangok, riasztás és számok. Ha nem akarunk egyáltalán értesítést kapni, akkor az egészet egy mozdulattal ki lehet kapcsolni.



Adatfelismerés

Apple beépítette a gépelés közbeni automatikus adatfelismerést. A rendszer felismeri az email címeket, telefonszámokat, utcai címeket és rányomva közvetlenül indítható az adott alkalmazás, pl. email küldés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése