2009. április 4., szombat

Napi hírek 2009.04.04.

Mai hírekben szó lesz a várható 3.2 megapixeles kameráról, a Skype 3G-s tiltásáról és az iTunesba való telefonos belépésről.

3.2 megapixeles kamera az új iPhone-ban?

Egy megbízható forrás szerint az OmniVision nevű cég megrendelést kapott az Apple-től egy 3.2 megapixeles CMOS képérzékelő (CIS, magyarul kamera) szállítására, amelyet a következő iPhone-ba építenének be. A pletyka szerint egy 5 megapixeles kamerára is kaptak megrendelést, amelyet egy évvégén bemutatandó Apple termékbe raknának bele.
OmniVision a STMicroelectronics-t és az Aptina Imaging-t gyűrte le a megrendelésért folytatott versenyben. Egyébként Aptina szállítja a mostani telefonokba a kamerát.
Az Apple nem erősítette meg a hírt, így csak találgatni tudunk, de a 3.0 második bétájában már videórögzítésre való utalás van.

Feljelentették az AT&T-t a Skype 3G-s tiltás miatt

A Freepress feljelentette az FCC-nél (Federal Communications Commission, az amerikai Nemzeti Hírközlési Hatóság) az AT&T-t, mivel az tiltja a Skype használatát 3G-n.
Véleményük szerint a mobilinternetnek ugyanolyan szabadnak kell lennie, mint az otthoninak, ezért az AT&T jogellenesen blokkolja a használatot. Kérik az FCC-t, hogy egyértelműen utasítsa el a zárt használatú internetet.
Nemcsak az AT&T blokkolja a 3G-s Skype-ot, hanem a német T-Mobile is. A németek még tovább mennek: a cég wifi hotspotjaiban is tiltott a használata, és ha valakit rajtakapnak, annak felbontják a szerződését. „Érvelésük” szerint az alkalmazás nagy adatforgalmat generál, így eltömíti a hálózatot.
Kedd óta már több mint egy millióan töltöttek le a Skype-ot, így hamar az első helyet foglalta el az ingyenes alkalmazások listáján. A szám egyébként azt jelenti, hogy másodpercenként 6 letöltés történt…
Az Apple nyilvánvalóan nem akar beleavatkozni az ügybe. Érdeke, hogy minél több készüléket adjon el, de a telefontársaságokkal sem akar összebalhézni.

iTunes account létrehozása iPhone-on keresztül

A 3.0 második bétájában a Settings-en belül megjelent „Store” nevű panel. Megnyomva nem jön be semmi, nem lehet tovább menni.
Az Appleinsider számolt be arról, hogy egy tesztelő életre hívta a funkciót,és a mellékelt képig jutott el. Ezen látható, hogy nemcsak belépni lehet az iTunes-ba, hanem új accountot is létre lehet hozni. A belépés már nem sikerült, „Cannot connect to iTunes Store." üzenetet kapta.
Ezek után kíváncsian várjuk a 3.0 júniusi megjelenését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése