2010. december 13., hétfő

Nyilvánosságra hozzák a SHAtter exploitot?

SHAtter exploitot pod2g és p0sixninja, a Chronic Dev Team tagjai találták. Ez egy olyan rendszerhiba, amely lehetővé teszi minden A4 chippel felszerelt iKészülék törését (iPhone 4, iPad és iPod Touch 4G). Azonban mégsem alkalmazták, mert Geohot közben kijött a limera1nnel, így nem látták értelmét két expoitot pazarolni a törésre, eltették későbbi hasznosításra.
Csak néhányan ismerték az exploitot, azonban elképzelhető, hogy hamarosan a részletek is nyilvánosságra kerülnek. Ugyanis iHaz3 nevű holland fejlesztő, miután honlapját DDOS támadás érte, bosszúból azzal fenyegetőzött, hogy kiadja a részleteket.


A támadással ih8sn0w-t vádolta meg, mivel korábban összetűzésbe keveredett vele. A SHAtter kódját ih8sn0w-tól kapta meg, és így akar rajta bosszút állni.


A jalbreakes közösség egy kicsit zavarba jött, mert ugye a SHAttert nem ih8sn0w fedezte fel. A vitába beavatkozott chronic is, bizonyítva, hogy ih8sn0w-nak nincs köze az exploithoz, a bosszú céltalan lenne, elégetnének egy exploitot.
iHaz3 egy napig gondolkodik, majd dönteni fog.


Közben a szolgáltatója azonosította a támadót és jogi lépéseket tesz, 120 ezer eurós perre készül.


Nem tudom az igazság kinek az oldalán áll, de ih8sn0w már egy hete más accountról tweetel, mivel az eredetit valaki feltörte...
Remélem a józan ész győzedelmeskedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése