2010. december 29., szerda

Napi hírek 2010.12.29.

Mai hírekben szó lesz Geohot új jailbreakjéről, megint a Skype videóhívásról és a CNN Top 10-ről.

Következő jailbreak Rubyra1n névre fog hallgatni?

Thetechjournal szerint Geohot még márciusban, a limera1nnel egy időben a rubyra1n.com címet is bejegyeztette. Nem tudni, hogy ezt az oldalt mikor akarja használni, mivel a ma ismert jailbreak eljárással minden iOS készüléket lehet törni. Valószínűleg az iPad 2-re és/vagy az iPhone 5-re tartogathatja.
Az URL-re egyébként a hosting cég jön be, tehát tartalom még nincs a domain mögött.


Skype: újabb lépés a videóhívás felé

Pár napja már írtam a mobilon történő Skype-os videóhívásról, most a cég egy új oldalt indított, melyben mobillal felvett videókat lehet nézni, oldal a következő névre hallgat: „Bárcsak megoszthattam volna ezeket a pillanatokat.”
Az újítást várhatóan a januári Consumer Electronics Show keretében, Las Vegasban jelentik be.


CNN: iPhone 4 antenna problémája 2010 legnagyobb technikai blamázsa

CNN összeállította 2010 tíz legnagyobb technikai bukását.
Első helyre - minő meglepetés - az iPhone 4 antennaproblémája került. Júniusban az Apple először tagadta, hogy bármi probléma lenne, majd szoftveres javítást hozott ki, de mivel ez sem segített, ezért szeptember 30-ig minden vásárlónak ingyen tokot adott. Október 1-től nincs tok, de már senki sem beszél a problémáról. El is felejtettük volna, ha a CNN nem jön elő vele. Mindez persze nem akadályozta a vásárlókat, így fél évvel a megjelenés után a nagy kereslet miatt bizonyos helyeken (Magyarországon is) még mindig hiánycikk a telefon.
Apple még egy termékkel felkerült a listára. Tizedik helyet csípte meg a Ping, az iTunes zenei közösségi szolgáltatása. CNN legnagyobb problémája, hogy nem kapcsolódik a Facebookhoz. Istenem, mi lesz most velünk?! :)
Egyébként a másik két nagy rivális is helyet kapott a listán. Harmadik lett a Microsoft Kin nevezetű telefonja, melyből világszerte összesen 500 darabot adtak el, negyedik helyre pedig a Google Nexus One nevű üdvöskéje került.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése