2010. december 15., szerda

Mit tesz az Apple 2011-ben?

Ben Wood, a CCS Insight kutatási igazgatója megtette előrejelzéseit 2011-re, mely több részben is Apple érintettségű.

Apple megveszi a TomTom-ot

Mivel csökkenteni akarják a Google Maps-től való függést, ezért felvásárolják a TomTom-ot. Pénz bőven van rá, 40 milliárd dollár könnyen mozgósítható tőke áll rendelkezésre. Felvásárlással a TeleAtlas térképes cég is körön belülre kerül. További előnyként szolgál, hogy ezzel lehetőség nyílik a MobileMe-n belül számtalan helymeghatározó funkció beépítésére, iAd kibővítésére helyi reklámokhoz és még az autóba épített navigációs piacra is betehetik a lábukat.

iScreen bemutatása

A készülék az Apple TV továbbgondolása lenne. Tartalmazná a tévé, játékkonzol és a számítógép tulajdonságait, de lehetne videókat is streamelni és kapcsolódna iTunes-hoz is.

3D mobilon

Wood szerint egy komoly mobilnak 3D-ben kell majd videót rögzítenie és lejátszania, de 2011 még korai lenne erre, a felhasználók csalódnának. Azonban ez irányba haladunk, az Apple már adott be 3D-s szabadalmat és a résztulajdonában álló Imagination Technologies most vásárolt fel egy 3D-s grafikus fejlesztő céget.

Elbuknak az iPad riválisai

iPad-nek már komoly versenyelőnye van, így aki be akar lépi a piacra, az árversenyre kényszerül. Nyereségesség csökken és majd az olcsó androidos tabletek sem tesznek ennek jót.

Mobilszolgáltatók problémák elé néznek

Már most sírnak a szolgáltatók a nagy adatforgalmú készülékek miatt, ezért többszintű szolgáltatásokat vezetnek be. Mobilkészülékeken a netsemlegesség csorbát szenvedhet, a szolgáltatók azon készülékekre adnak nagyobb ártámogatást, amelyek kevesebb adatforgalmat generálnak. Ezért az iOS 5.0-ban egyik fő fejlesztési terület az adatfogalom optimalizálása lesz.

Wood egyéb előrejelzéseket is tesz: kétmagos processzorok lesznek az új készülékekben, Nintendo saját mobillal áll elő és a Facebook megveszi a Skype-ot.
Ember tervez, Isten végez.

3 megjegyzés:

  1. Franc akar TomTom-ot én google mapsot akarok továbbfejlesztve :(!
    iScreen - ez úgy hülyeség ahogy van szvsz
    3D mobilon - jó pár év!
    iPad - többségük elbukik ez biztos(galaxy Tab pl, legalábbis sztem a mérete miatt pont használhatatlan mind2 irányból nézve), de lesz, legalábbis én remélem, 1-2 ami bár túlzás h megszorongatja, de legalább a közelébe fog érni az iPadnek! Én pl egy Courierhez hasonló tab-et sezretnék látni!
    Mobilszolgáltatók meg oldják meg, azért hagyjuk ott náluk a zsák pénzt minden szarért! :)

    RKG

    VálaszTörlés
  2. 3D-s telefon? mi a francnak?

    VálaszTörlés