2010. december 19., vasárnap

Éjszakai hírek 2010.12.19.

Mai hírekben szó lesz az Apple-navigációról, az ingyenes iOS fejlesztésről, a karácsonyi jailbreakről és a nap grafikonjáról.

Apple navigációs mérnököt keres

Apple olyan álláshirdetést tett közzé, melyben négy olyan szakembert keres, akik értenek a navigációs programokhoz. Egyáltalán nem meglepő a keresés, mivel már korábban felvásárolták a Placebase és Poly9 nevű navigációs cégeket. iPhone alapból tartalmazza a Google Maps-et, de a cég csökkenteni akarja egyik legnagyobb riválisától való függést. Ráadásul a Google már kijött ingyenes navigációs alkalmazásával, így az Apple is kénytelen lépni. Hirdetést tüzetesebben átnézve látható, hogy a jelentkezőnek értenie kell Linux szerveres fejlesztéshez is, így nem csak egy szóló alkalmazással jönnek ki, hanem akár a teljes Google Maps-et leválthatják.
Egészből a felhasználók profitálhatnak.


Apple iOS fejlesztőkönyveket adott ki – ingyen

Apple az iBookstore-ban elérhetővé tett hat olyan könyvet, mely segíti az iOS fejlesztőket. Apple Developer Publications által megjelentetett könyvek között olyanok vannak, mint 'iOS Technology Overview', 'Cocoa Fundamentals Guide' és a népszerű 'iOS Human Interface Guidelines'. iBooks-on keresztül tölthetőek le.


Untethered jailbreak karácsonyra

Comex a hó elején azt írta, hogy karácsonyig kijön az untethered jailbreakkel. Már csak pár nap van az ünnepekig, de még sehol semmi. Ezért egy felhasználó rákérdezett, mikor is várható, MuscleNerd pedig megerősítette a karácsonyi dátumot. Később azonban törölte a tweetet, így csak egy képernyőkép maradt belőle.


App Store infografikon

App of the Day elkészítette statisztikáját. Mit is mutat a mellékelt ábra? (Katt a képre a nagyításért)
- Az App Store-ban található 300 ezer alkalmazás egy harmada ingyenes, többi fizetős.
- Az alkalmazások egy hatoda könyv (50 ezer darab), ebből is 7 000 egy fejlesztőtől jön!
- Az alkalmazások átlagára 2.43 dollár, legtöbb értékeléssel a Facebook rendelkezik, több mint 1 millióan írtak róla véleményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése