2010. december 17., péntek

Napi hírek 2010.12.17.

Mai hírekben szó lesz a Mac App Store-ról, a PlayStation iPhone-os megjelenéséről, a Flight Controlról és egy iPhone 5 klónról.

Január 6-án rajtol a Mac App Store

Apple közlése szerint január 6-án indul a Mac App Store, a Mac-es szoftverek gyűjtőhelye. Hasonló lesz, mint az iPhone-os App Store, annyi különbséggel, hogy a bekerüléshez nincs szükség a program Apple általi jóváhagyására.
Rögtön 90 országból lesz elérhető, megtalálható lesz benne fizetős és ingyenes szekció is és a kategóriák következőképpen alakulnak: Education, Games, Graphics & Design, Lifestyle, Productivity and Utilities.
Használatához majd le kell tölteni a Mac App Store nevű ingyenesen szoftvert, Snow Leopard kell hozzá. A bevételen ugyanúgy osztoznak, mint az iPhone-os rész esetén: 70 % megy a fejlesztőnek, 30 % marad az Apple-nél.
Jó ötletnek tartom, legalább nem kell majd keresgélni a szoftvereket.


PlayStation iPhone-on

No, nem arra kell gondolni, hogy iPhone-ból rögtön PSP lesz, hanem elérhető lesz a hivatalos PlayStation alkalmazás. Mit is lehet ebben a programban csinálni? Játszani semmiképpen sem, hanem
● ellenőrizni lehet a PlayStation Network trófeákat és meg lehet nézni a haver milyen játékokkal játszik és éppen online-e,
● meg lehet nézni PlayStation 3-ra, PSP-re vagy PlayStation 2-re kiadott legfrissebb játékokat, híreket,
● el lehet olvasni a European PlayStation.Blog legfrissebb híreit,
● Facebookon, twitteren vagy emailben meg lehet osztani kedvenc játékodat vagy bármilyen hírt.
Az 1.0-ás verzió elérhető lesz az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és Hollandiában.


Megjelent a Flight Control ingyenes verziója

Firemint nagy Real Racing 2 láz közben kiadta a Flight Control ingyenes verzióját. A teljes játékhoz képest itt csak egy térkép, kevesebb elérendő cél és hirdetések vannak, nincs multiplayer és Gyorstekerő gomb sem. Annak nagyon jó játék, aki még nem ismeri, letölthető az App Store-ból.


iPhone 5 klón

Az eredeti még meg sem jelent, de kínaiak már iPhone 5 klónt készítettek. A videó minden írásnál többet beszél :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése