2010. december 9., csütörtök

Napi hírek 2010.12.09.

Mai hírekben szó lesz a baseband függetlenítéséről, a promókódokról és az akciós Wi-fi Sync-ről.

MuscleNerd baseband downgrade-n dolgozik

Baseband felelős az iPhone telefonálási részéért, ezért ha valaki függetleníteni akarja készülékét, ezt kell machinálni. Sajnos az utóbbi két firmware esetében (4.1, 4.2.1) nem olyan egyszerű a függetlenítés, mint korábban. A 06.15.00 baseband függetlenítése esetében túlzott akkumulátor-merülés és GPS-probléma is fellépett.
Egy tweetre válaszolva MuscleNerd elejtette, hogy dolgoznak a baseband downgrade-n. Eddig semmilyen módon nem volt megoldható a downgrade, így ha ez sikerül, óriási előrelépés lenne. Vissza lehetne „butítani” a basebandet olyan verzióra, amelyiket az ultrasn0w biztonsággal tud függetleníteni, még 06.15.00 esetén is.
Nem tudni mikorra készülnek el vele (ha egyáltalán sikerül a művelet), de drukkolok nekik.


Promokódok nem csak az amerikai Store-ban

A fejlesztők saját alkalmazásuk minden verziója után kapnak 50 promó kódot (redeem kódot), amelyek lehetővé teszik számukra programjuk reklámozását, így ezzekkel a kódokkal pl. újságírók ingyen tölthetnek le és tesztelhetnek az appokat.
Eddig csak az amerikai App Store-ban voltak ezek beválthatóak, így aki ilyet kapott, nyitnia kellett ott egy számlát. Tegnaptól az Apple minden Store-ban elérhetővé tette a beváltást, így már nem szükséges amerikai account. Jó döntés volt, nem is értem miért nem lépték meg korábban.
Ha valamelyik fejlesztő ki akarja szórni promókódjait, írjon nekem egy emailt (jimny21kukacgmailpontcom) és szétküldöm őket twitteren.


Akciós áron a Wi-fi Sync

Alapból iPhone-t csak USB kábelen lehet szinkronizálni iTunes-szal. Wi-fi Sync nevű Cydiás program ezt a műveletet engedélyezi wifin keresztül is. A program eredetileg 9.99 dollárba kerül, most a fejlesztő december 11-ig akciós áron, 2.99 dollárért tette elérhetővé. Aki meg akarja vásárolni, siessen!

2 megjegyzés:

  1. Szia Jimny! van jelenleg olyan megoldás ami meghagyja a korábbi baseband-et és felrakja a 4.1 vagy 4.2.1 et? 3G, 3.1.3(7E18) jelenlegi FW, baseband:05.12.01, függetlenítéssel együtt kellene mindezt. ha van ilyen lehetőség akkor melyik az? köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Custom firmwaret kell létrehozni 4.1-re és azt felrakni.
    4.2.1-et nem ajánlom.

    VálaszTörlés