2009. szeptember 15., kedd

Úton a 3.1-es jailbreak


Dev-Team újra felhívta a figyelmet, hogy aki jailbreakelni akarja 3.1-es szoftververzióval 3GS telefonját, tartsa magát távol a hivatalos firmware-től, mert akár örökre elvághatja magát a töréstől és a függetlenítéstől is. Aki mégis frissített, annak saurik segítségére siet.

1. megjegyzés: Függetlenítés más tészta. Teljesen eltérő biztonsági mechanizmust jelent a jailbreak és a függetlenítés, ezért ha frissítettél 3.1-re, akkor valószínűleg örökre elveszítetted a függetlenítést. Maradj távol a hivatalos frissítéstől! Hamarosan készíthetsz egy custom IPSW fájlt a PwnageToollal, amely segítségével függetlenítheted a telefont.

2. megjegyzés: a custom IPSW fájl lehetővé teszi, hogyha az Apple javítja az iBootban talált lyukat, te továbbra is képes leszel az újabb frissítéseknél jailbreakelni. Ez azért van, mert a jailbreakelt iPhone elfogadja a custom firmware frissítéseket, még akkor is, ha nincs az Apple aláírása rajta. Ez az „egyszer jailbreakelt, mindig jailbreakelt” eljárás. Ez egy igen erőteljes metódus, de csak akkor működik, ha az előkészített IPSW fájllal frissítesz.

3. megjegyzés: A fentiek nem érvényesek az iPhone 2G-re, iPod Touch 1G-re és iPod Touch 2G-re. Az iPhone 3G szintén rezisztens az Apple jailbreakes aláírási mechanizmusára, de örökre elveszítheted a függetlenítési lehetőséget (lásd 1. megjegyzés).

Eddig a hír, a működő PwnageTool kiadási dátumáról még nincs hírünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése