2009. szeptember 22., kedd

Napi hírek 2009.09.22.

Mai hírekben szó lesz a 3.1-es verzió két szarvashibájáról és egy fordítva bejárt útról.

3.1-es firmware hibák

Úgy látszik nem sikerült túl jóra a 3.1-es verzió. Alapvetően két komolyabb hiba lépett fel, de az Apple csak az egyikkel foglalkozik.
Az ún. „Kóma-állapot” (Coma-mode) azt jelenti, hogy az érintőképernyő nem reagál semmire. Hiába küszködik szegény felhasználó, először még nyomogatja, utána már ütögeti, semmi. Csak a hard reset (Home és Power gomb egyszerre történő nyomás kb. 10 másodpercig) hozza vissza az érintőképernyő lágy báját. A hiba általában akkor lép fel, ha alvó módba kerül a telefon, de más esetről is írtak már. Az Apple tagadja a hiba létezését, mivel nem reprodukálható, a support forumban sem válaszolták meg a kérdést, de ha valaki beviszi egy Apple Store-ba a telefont és erre hivatkozik, kicserélik egy újra (állítólag).

Az előzőnél komolyabb hiba az akkumulátor gyors merülése. A 3GS bemutatójánál azzal villogtak, hogy mennyivel jobb akksi került a telefonba és milyen sokáig bírja. Nos úgy látszik a 3.1-es verzióval elrontottak valamit, mert a már említett support fórumon nagyon sokan panaszkodnak a gyors merülésre. Úgy látszik ez már Cupertinonak is sok volt, mert felhívtak néhány felhasználót és 11 keresztkérdést tettek fel a telefonhasználati szokásokról. Ilyen értelmes kérdések voltak, hogy pl. használ-e pusht, wifit, bluetooth-t vagy exchange-s emailt. Ezekről eddig is tudtuk, hogy erőteljesen meríti az akksit, nyilván az panaszkodik, akinek nem változik meg a használati szokása, de nem győzi tölteni a telefont. Legjobb kérdés ez volt: ’Amikor észreveszi a töltöttség csökkenését, az valódi töltöttség-csökkenésnek tűnik vagy csak a töltöttségjelző hibája lehet?”
Pluszban felajánlottak egy nem hitelesített (!) kis programocskát, mely naplózza az akksi működését és az iTunes-al való szinkronizálás után elküldi az adatokat az Apple-nek. Más hasznos tanács volt a cég részéről: végezzen restore-t a készüléken, de ez tulajdonképpen senkinél nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így továbbra is az Apple-nél van a labda.
Pletykák szerint szeptember 25-én lesz egy verziófrissítés, mivel az AT&T akkortól teszi lehetővé ügyfeleinek MMS küldését.

Fordítva bejárt út

Eddig az volt a szokás, hogy ha egy alkalmazást kidobnak az AppStore-ból, akkor bemegy a Cydia Store-ba, legalább ott keressen a fejlesztő egy kis pénzt. A Snapture Camera nevű fotós alkalmazás az ellenkező utat járta be, hiszen a mai naptól megvásárolható lett az AppStore-ban 2 dolláros áron. Az alkalmazás legfőbb jellemzői:
- kép-a-képbenm,
- zoom,
- multishot,
- több képméret.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése