2009. szeptember 17., csütörtök

Napi hírek 2009.09.17.

Mai hírekben szó lesz egy valódi billentyűzetről és a Microsoft nyomulásáról.

Valódi billentyűzet iPhone-hoz

Szerintem az iPhone egyik nagy előnye a virtuális billentyűzet, de nyilván vannak olyan felhasználók, akik hiányolják a valódi gombnyomogatást. Nekik fejlesztette ki a Mobile Mechatronics a tegnap bemutatott, iPhone-hoz csatlakoztatható billentyűzetét, mely az iTwinge névre hallgat.
Egyszerűen bele kell csúsztatni a telefont, bekapcsolni és már lehet is gépelni. A gyártó szerint valódi billentyűzet élményét nyújtja, a gépelés is gyorsabban megy, bár a fekvő módban nem használható.
A kiegészítő 30 dollárba kerül (+10 dollár szállítás), november 19-én kerül piacra, de már előrendelhető.







Bing: nagyot szól?

Továbbra is tart a küzdelem az Apple és a Microsoft között, de arra mindkét fél figyel, hogy kiszolgálja a másik ügyfeleit.
Legújabb bejelentés szerint az MS új keresője, a Bing képkereső motorja már rendelkezik külön iPhone alkalmazások galériájával. Ha az alkalmazás ikonja fölé viszed az egeret, akkor megjelenik a neve, rövid leírás a fejlesztővel, árral, kategóriával, rangsorban elfoglalt pozícióval és az utolsó frissítés dátumával. Azonban iTunes-os linket már nem tettek bele :)
Más érdekességek is vannak: lehet rangsorolni népszerűség, ár, megjelenési dátum és név szerint is (vajon az AppStore-ban miért nincs ilyen?)
A kereső egyetlen hátránya, hogy csak 500 alkalmazást tud megjeleníteni.



MS reklám iPhone-os alkalmazásban

Microsoft a hamarosan megjelenő Windows Mobile 6.5-ös verzióját és az AppStore-ra hajazó Marketplace népszerűsítésére reklámhelyet vásárolt iPhone alkalmazásokban. Habasch nicknevű felhasználó egy twitter alkalmazásban találta a mellékelt képen is látható reklámot.
Mikor lesz iPhone-reklám Zune HD alkalmazásokban?



PS: 3.1-es jailbreakről akkor fogok írni, ha lesz Windowsos változata is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése