2009. szeptember 1., kedd

Napi hírek 2009.09.01.

Mai hírekben szó lesz a GTA-ról, a 3.1-es firmware megjelenéséről és az IM+ beszédfelismeréséről.

Jön GTA iPhone-ra


Rockstar bejelentette, hogy ősszel megjelenik a Grand Theft Auto: Chinatown Wars iPhone-os változata. A játék már létezik Nintendo DS-re, annak egy átírt változatát kapjuk, de kihasználják a hardware előnyeit is.
A játékban Huang Lee-t alakíthatjuk, aki egy feltörekvő Triad-tag és az apja különleges halálesete miatt érkezik Liberty Citybe. A játékban fel kell deríteni az igazságot, találkozni fogunk más GTA játékokban megismert környezettel, eszközökkel is. A játék csak 18 éven felülieknek lesz elérhető.
Így néz ki a játék Nintendora:




Szeptember 17-ig kijön a 3.1-es firmware?

Egy fejlesztő -, aki használja a 3.1-es fw harmadik bétáját - felfedezte, hogy annak érvényessége szeptember 18-án lejár. Ez két dolgot jelent (illetve hármat):
1, szeptember 18-a után nem használható a béta változat (haha, nehéz volt kitalálni :)
2, addig kiadnak egy újabb bétát,
3, elég régen adták ki az utolsó béta változatot, és az Apple gyakorlata az, hogy az utolsó béta lejárta előtt 1-2 nappal kiadja a végleges firmwaret.
Remélem a harmadik változat lesz a nyerő, és hamarosan láthatjuk a verziófrissítést, főleg annak fényében hogy az iTunes9 megjelenése szeptember 9-én várható.

Beszédfelismerés az IM+-ban

Az alkalmazás fejlesztője továbbította Apple részére a népszerű IM+ programjának 3.4-es változatát. Ebben a verzióban már lesz beszédfelismerés is chatre és twitterre, így elég kimondani a szöveget, a program átfordítja írott szöveggé. A funkciót viszont alkalmazáson belül lehet 1 dollárért megvásárolni és egyelőre csak angol nyelv a támogatott.
3.4-es verzióban történt változások:
- beszédfelismerés chaten és twitteren,
- animált emoikonok (szmájlik),
- hibajavítás (a képernyő tetején lévő fekete sáv fekvő módban javítva)
Jelenleg az Apple-nél van a labda, ezért megjelenési dátum még nem ismert.



Így működik a beszédfelismerés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése