2009. szeptember 5., szombat

Fake AppStore vélemények (?)

Mobilcrunch egy tényfeltáró cikkben leírta, hogy a Reverb Communications az ügyfelei alkalmazásához hamis véleményeket (review) írt. A nyomozás során kiderült, hogy legalább hét különböző iTunes accounthoz tartozó személy adott az IUGO és a Pangea Software cégek által fejlesztett alkalmazásoknak csupa 5 csillagos véleményt, ugyanakkor nem Reverb ügyfelek alkalmazásaihoz nem adtak visszajelzést.
Egyébként a cég nem kispályázik, mert úgy hirdeti magát, hogy „közvetlen” kapcsolatban áll az Apple-el, biztosítják a keynote-ban, iPhone-os TV-reklámban való szereplést (Cro-Mag Rally volt is egy TV reklámban), betetetik a „What’s hot”, Staff Favorite” és “What’s New” listában a kívánt alkalmazást.
Mivel a riport elég nagy port kavart, Reverb válaszolt a vádakra. Leírták, hogy ők nem csak egy PR cég, hanem marketing ügynökség is, és embereik végeznek gerillamarketing tevékenységet is. De a visszajelzéseket nem cégként adták, hanem mindenki (10 fő) a privát iTunes accountjával megvásárolta az alkalmazásokat és ezután mondtak véleményt. (haha, csupa öt csillagosat :)
Remélem az Apple is lép ezzel kapcsolatban és törli ezeket a véleményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése