2009. szeptember 24., csütörtök

Napi hírek 2009.09.24.

Mai hírekben szó lesz a Palm pofára eséséről, a Microsoft telefonjairól és a TomTom autóstartójáról.

Kígyó a saját farkába harapott

Palm az USB fórumon (USB-IF) feljelentette az Apple-t, mivel olyan piszok volt, hogy kizárta a Pre készülékeket az iTunes-os szinkronizálásból. Palm a készülék USB-s azonosítójával, a Vendor ID-val trükközött.
Nagy volt a szájuk, de kellőképpen betömték. Ugyanis az USB-IF válaszolt a Palm beadványára és enyhén szólva is pofára estek. A szerv kifejtette, hogy az Apple által használt saját Vendor ID használata nem sérti a szabályokat (miért is sértené, sajátjukat arra használják amire akarják), sőt a Palm szegte meg a rendelkezéseket, mivel minden cég csak a saját Vendor ID-t használhatja készülékeiben, másét nem.
A levél nem tiltja meg kategorikusan a Palmnak más Vendor ID használatát, de azt hiszem a Pre tulajok végleg elbúcsúzhatnak az iTunes-os szinkronizációtól.



Itt az MS-phone

Gizmodon megjelent egy írás, mely a Microsoft két új telefonját mutatja be. A készülékeket a Sharp fogja gyártani és Pink gyűjtőnév alatt fognak futni. Mindkettőnek lesz egyedi neve is, Turtle (Teknős) és Pure (Tiszta) névre fognak hallgatni a keresztségben. Állítólag a Zune szolgáltatásait is tartalmazni fogja és lesz hozzá külön alkalmazásbolt is.
Képeket elnézve a Turtle eléggé hasonlít a Palm Pre-re, a Pure pedig letisztult vonalakat mutat, valószínűleg üzletembereknek szánják. Mindkét készüléken Windows Mobile 7 fog futni, ezért 2010 előtt nem várható megjelenésük.

Ez a Turtle:



Ez pedig a Pure:



Megvásárolható a TomTom-tartó

Az európai online Apple-boltokban megjelent a régóta várt TomTom-autóstartó. Ára 100 euró, mely magában foglalja a TomTom navigációs alkalmazást is (azt nem tudjuk melyiket). Egyelőre még csak rendelést vesznek fel rá, 2-3 hét múlva szállítják.
A tartó erősíti az iPhone nem túl erős GPS jelét és használható lesz más navigációs alkalmazásokhoz is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése