2009. augusztus 1., szombat

Újabb sorozat a jailbreakre

Úgy látszik az Apple egész pályás letámadást indított a jailbreak ellen. Héten írtam arról, hogy a jailbreakelők kábítószer-kereskedők is lehetnek. Tegnap a cég honlapján megjelent egy közlemény, melyben kifejti miért tartja veszélyesnek a jailbreaket.
Apple szerint az általuk írt operációs rendszer biztosítja, hogy a telefon megbízhatóan működjön. Aki feltöri a rendszert, az számos veszélynek van kitéve.
- Készülék és az alkalmazások instabilak lesznek: gyakran és váratlanul összeomlik a rendszer, lefagynak az alkalmazások, adatvesztés léphet fel.
- Megbízhatatlan hang- és adatforgalom: megszakad a beszélgetés, lassú és megbízhatatlan adatforgalom.
- Más szolgáltatások megszakadása: olyan alkalmazások, mint a Visual Voicemail, YouTube, Weather és a Stocks kilépnek és nem indulnak el többé. Pusht használó alkalmazások nehezen kapják meg az üzeneteket. Más pushos programoknak, mint a MobileMe-nak és az Exchange-nek szinkronizációs problémái lehetnek.
- Veszélyeztetett biztonság: a módosított készülék lehetővé teszi hackereknek személyes információk lopását, a készülék tönkretételét, támadás előidézését mobilhálózaton vagy vírusok terjesztését.
- Rövidebb akksiélettartam: a feltört rendszer jobban fogyasztja az akkumulátort, lerövidíti az egyszeri töltéssel használható időtartamot.
- Jövőbeni szoftverfrissítések hiánya: néhány nem engedélyezett módosítás teljesen tönkreteheti az iPhone operációs rendszerét, így az már nem lesz javítható. Ez akkor fordulhat elő, ha új gyári firmware jön ki.
Mindezek fényében a cég erősen ellenzi a feltörést. Szintén fontos megjegyezni, hogy a nem engedélyezett módosítással a felhasználó megszegi az iPhone OS végfelhasználói licensz szerződést és ennek következtében az Apple letilthatja a szolgáltatásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése