2009. augusztus 5., szerda

Napi hírek 2009.08.05.

Mai hírekben szó lesz a Microsoft újabb másolási kísérletéről és az egyik legtermékenyebb iPhone fejlesztő póruljárásáról.

iPhone alkalmazások portolása Windows Mobile-ra

Steve Ballmer minden nyilatkozatában lekicsinylően beszél az Apple-ről és az iPhone-ról, de úgy látszik megirigyelték az Apple sikereit. A cég honlapján megjelent egy tanulmány, mely leírja hogyan lehet iPhone alkalmazásokat portolni (átültetni) Windows Mobile 6.5-ös operációs rendszerre.
Microsoft az évvégére tervezi az AppStore-hoz hasonló Windows Marketplace megnyitását mobilalkalmazások részére. Múlt héten már elkezdték alkalmazások fogadását a fejlesztőktől és jutalmat tűztek ki a legtöbbet letöltött és a legtöbb bevételt hozó alkalmazások fejlesztői részére.
A fórumban van néhány szarkasztikus megjegyzés is. Portolás lépései:
1, Idézz elő rendszeres összeomlást.
2, Távolíts el bármilyen felhasználóbarát felületet.
3, Frissítésekért számolj fel külön díjat.
Azt hiszem eléggé megfogták a lényeget :)

Akit kirúgtak az AppStore-ból

Talán elmondhatjuk, hogy a pakisztáni Khalid Shaikh a legtermékenyebb iPhone fejlesztő, mivel 943 alkalmazása van az AppStore-ban. Illetve csak volt, ugyanis mindet kirúgták.
Az indok: kiderült, hogy több mint 100 alkalmazásnál komoly szerzői jogi probléma van, azaz a tartalmat lenyúlta a webről és magáénak vallotta őket. Az Apple korábban már figyelmeztette erre, de ő nem lépett semmit.
Egyébként ezt a 943 alkalmazást nem egyedül követte el, hanem a 26 fős fejlesztő gárdája. Szép is lett volna az AppStore egy éves fennállása alatt ennyit fejleszteni, ez 3-4 alkalmazást jelent naponta. Mivel mindegyik alkalmazás 5 dollárba került, így saját bevallása szerint is dollárszázezres bevételei voltak.
Azért ez felvet bizonyos AppStore-os problémákat is. Khalid Shaikh saját bevallása szerint is a bevételre ment, nem a minőségre. Az AppStore tele van mindenféle haszontalan, szemét alkalmazásokkal, jó lenne a szűrést pontosabbá tenni és kitenni a hasonló junk alkalmazásokat.

Ui: Brighthouse Labs nevű cégnek több mint 2000 alkalmazása van az AppStore-ban…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése