2009. augusztus 30., vasárnap

Napi hírek 2009.08.30.

Mai hírekben szó lesz a Nagy Menetelés kezdetéről, a már sokat emlegetett TomTom autós tartóról és a gyúlékony telefonokról.

Lyuk a Falon

Kínai uralkodók az ország védelme érdekében építették fel a Nagy Falat, mongol csapatok nem is tudtak rajta áttörni. Nos, úgy látszik a Fal még mindig elég erős, mert gyaur imperialista vállalatok is gyakran visszapattannak róla. Eddig így járt az Apple is, a nagyhatalmú kínai vezetők nem nagyon akarták az iPhone hivatalos forgalmazását, nem tudtak megegyezni a bevétel megosztásán.
Úgy látszik az Apple engedett, mert végre hivatalossá vált, hogy a China Unicom három éves, nem exkluzív szerződést kötött az Apple-el, forgalmazás valamikor az utolsó negyedévben indul. Kétféle (egyes hírek szerint háromféle) készüléket lehet kedvezményesen megvásárolni, wifi nélkül (Nagy Testvér rulez). További részletek még nem ismertek.



Célegyenesben a TomTom-tartó

Beadták engedélyezésre az amerikai távközlési hatóságnak (FCC) az autós tartót. Így megtudhattunk eddig nem ismert részleteket, mint pl. a beépített Bluetooth lehetővé teszi a kéz nélküli telefonálást is. Aki a részletekre kíváncsi, ezen a linken letöltheti a felhasználói kézikönyvet is.
Megjelenési dátum még nem ismert.



Nem az akksi miatt gyulladnak ki, robbannak az iPhone-ok

Apple vizsgálata szerint nem a túlmelegedett akkumulátor okozta a robbanásokat, hanem a betört képernyő. Szerintük külső nyomás érte a készüléket és emiatt robbant fel a telefon.
“The iPhones with broken glass that we have analysed to date show that in all cases the glass cracked due to an external force that was applied to the iPhone.”

Hát mit mondjak? Elég vicces magyarázat. Lehet, hogy a robbanástól tört be a képernyő?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése