2011. március 31., csütörtök

Napi hírek 2011.03.31.

Mai hírekben szó lesz az iPhone 5 csúszásának egyik lehetséges okáról és a 4.3.1 jailbreak közelgő eljöveteléről.

LTE miatt csúszik az iPhone 5?

Apple termékciklusa eddig kiszámítható volt. Tavasszal jött az új iPad, nyáron az iPhone, ősszel pedig az iPod touch. Már én is írtam arról, hogy az új iPhone nyári megjelenése csúszhat, a júniusi WWDC-n nem a hardver, hanem a szoftver kerül előtérbe.
TechCrunch szerint az iPhone 5 ősszel mutatkozhat be. Ez eddig nem meglepő, a magyarázat viszont olyan, amit még nem hallottunk. Mivel a mobilcégek keményen dolgoznak a következő generációs mobil adatátviteli hálózat (LTE) kiépítésén, Apple az elsők között akar lenni, mely ezt kihasználja. Cikkíró szerint (aki korábban pontosan megjósolta a verizonos iPhone érkezési idejét) ha nyáron jönne ki az új telefon, akkor csak 0-10 %-ot adna az LTE kompatibilitásnak, míg egy őszi bemutatkozás esetén ez 50 % lenne, jövő január esetén pedig 100 %.
Több érv is a csúszás mellett szól. Persze elképzelhető, hogy júniusban, a keynote végén Steve Jobs előáll a One more thing-gel :)


i0n1c megoldása stabil

MuscleNerd, az iPhone Dev Team tagja egy kérdésre válaszolva twitteren közölte, hogy i0n1c untethered jailbreak megoldása stabil, jelenleg tesztelik vele a 4.3.x jailbreaket és a Cydiát. Bizonyításképpen csatolt egy képernyőképet is.
Persze kiadási dátum még nincs, viszont a türelem jailbreaket terem :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése