2011. március 22., kedd

Napi hírek 2011.03.22.

Mai hírekben szó lesz Comex legújabb jailbreakjéről, a másfél milliárdos iPad-ről, az új Angry Birds-ről és egy humoros esetről.

Comex megoldása userland jailbreak

Múlt héten bemutattam, ahogy a Comex-féle megoldással jailbreakeltek egy iPad 2-t. Most Comex egy tweetre válaszolva annyit közölt, hogy jailbreake ún. userland jailbreak. Erről annyit kell tudni, hogy a lyukat az Apple egy szoftverfrissítéssel könnyedén befoltozhatja. Ezért Comex valószínűleg megvárja az iOS 4.3.1-es verziójának két héten belül várható megjelenését, mely hibajavításokat tartalmaz.
A tweetben Comex utal egy mások (valószínűleg i0n1c) által talált hibára is, ami viszont bootrom exploit, tehát csak hardvercserével lehet javítani. Ennek felhasználásával valószínűleg megvárják az iPhone 5 megjelenését.


Másfél milliárdos iPad 2

Stuart Hughes minden Apple-kütyü megjelenésekor elkészíti annak drágaköves változatát. Most sem tett másképp, ezúttal az iPad 2-t cicomázta fel 53 darab 12.5 karátos gyémánttal, amelyek az Apple-logoban találhatóak, az előlap kerete 75 millió éves kőzet egyenesen Kanadából (750 gramm), de még egy 65 millió éves dinoszaurusz combcsontjából is vannak maradványok (57 gramm), a Home gomb helyén pedig egy 8.5 karátos gyémánt található, hátlap pedig 2 kg (!) 24 karátos aranyból készült.
Ára mindössze 5 millió angol font, kb. 1.5 milliárd forint. Csak kettő készül belőle. Nem is értem miért nem állnak rá a tömegtermelésre :)


Megjelent az Angry Birds Rio

Ígérethez híven megjelent az Angry Birds Rio. Történet szerint elrabolták a mérges madarakat és Rio de Janeiroba szállították őket. Ők kiszabadulnak a rabságból és segítenek két ara papagáj barátjuknak, Blunak és Jewelnek kiszabadulni. Tehát disznókat most nem kell ölni.
A játék fizikája az eredeti játékra épül, de ez a rész is sok újdonságot tartalmaz. Jelen verzió 60 szintet tartalmaz, de további frissítések várhatóak májusban, júliusban, októberben és novemberben.
A játék kellemes szórakozást nyújt, 0.79 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.



Feleség mondja nem, Apple mondja igen

Képzeljük el szegény embert, fagyoskodva órákig sorban áll az új iPad-ért, nagy nehezen megveszi, hazaviszi. Otthon büszkén mutatja feleségének legújabb szerzeményét. Na, ezt nem kellett volna. Ugyanis az asszony teljesen kiakadt, és választás elé állította férjét. Vagy ő vagy az iPad. Szegény pára mégsem akarta csak úgy otthagyni az asszonyt, így kénytelen volt megválni az iPad-től. Fogta magát és visszavitte a készüléket egy „Wife said no” Post-it címkével felékesítve, pénzét visszakapta.
Mivel az Apple Store dolgozói kiemelt figyelemmel kísérik az iPad 2 ügyfélpanaszait, ezért ezt is megvizsgálták. Volt humorérzékük, mert néhány nappal később egy „Apple said yes” feliratú iPad-et küldtek szegény férjnek. Teljesen ingyen.
Legalább is a Macrumors története szerint, nem tudom mennyire kamu az egész…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése