2011. március 5., szombat

Napi hírek 2011.03.05.

Mai hírekben szó lesz a hármas csatlakozásról, a Samsung hamuszórásáról és egy vicces iPad videóról.

Három készülék a wifi hotspotban

A két napja megjelent 4.3-as rendszer GM verziójában szerepel a wifi hotspot funkció, azaz a net wifin keresztüli megosztása. A tulajdonság szerepeltetését már sejtettük, mivel a Verizonos iPhone-ban is szerepel. Ahhoz azonban egyszerre öt készüléket lehet csatlakoztatni, míg a mostani GSM-es verzióban csak három kapcsolódását teszi lehetővé. Nem mintha ez nekem kevés lenne, de mi lenne ha az Apple egyszer nem az AT&T gyenge hálózatára figyelne, hanem rájönne, hogy a világ más részén jobb mobilhálózat van és nem kellene lekorlátozni a lehetőségeket?


Samsung: tanulnunk kell az iPad-től

Mivel (majdnem) mindenki az Apple-t majmolja, így nem meglepő, hogy Lee Don-joo, a Samsung mobil részlegének alelnöke olyan kijelentést tett, hogy „javítanunk kell azokat a (Galaxy Tab) részeket, amelyek nem megfelelőek. Az Apple nagyon vékonyra készítette az iPad-et.”
A kijelentés egyáltalán nem meglepő. Az új iPad mindössze 8.8 mm vastag, míg a Galaxy Tab 10.9 mm.
Másik kritikus pont az ár. Míg az iPad ár 499 dollártól egészen 829 dollárig, addig a 7 colos (tehát kisebb) Galaxy Tab 900 dollár feletti árral kezdett. Ez a művelet nem lesz egyszerű mutatvány, az Apple-nek még így is bőven van rajta nyeresége, addig a versenytársak csak vékony profitot könyvelhetnek el.
Egy tényezőt azonban minden konkurens figyelmen kívül hagy. Apple három-négy évig dolgozott az iPad-en, így volt ideje elég sok dolgot kitapasztalni. A versenytársak azonban egy év alatt akarják behozni lemaradásukat, ami természetesen nagyon nehéz, sőt valószínűleg lehetetlen, így jóval több hibát ejtenek. Azonban a piac nem tolerálja a hibákat…


iPad funny videó

Az új Apple-termékek bemutatója után elkészítik a termék paródiavideóját. Így tettek az iPad 2 szerdai bejelentése után is. Videóban az Apple-vezetők hasonmásai szerepelnek, kifigurázva mozdulataikat és az adott terméket. Első a hivatalos videó, második a paródia.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése