2011. március 11., péntek

Napi hírek 2011.03.11.

Mai hírekben szó lesz az első 4.3-as jailbreakről és az alkalmazáson belüli vásárlás módosulásáról.

Itt az első 4.3-as untethered jailbreak

Még csak egy napja jelent meg a 4.3-as firmware, de magát függetlennek valló (egyik csoporthoz sem tartozó) I0n1c elkészítette rá az untethered jailbreaket. A törést iPad-en mutatja be, még csak alfa verziója létezik, mivel még nincs az összes szükséges kernel patch beépítve, de mint a videón is látható elég jól működik. Kiadási dátum még nem ismert.



Módosították az alkalmazáson belüli vásárlás módját

Apple az iOS 4 verzióval lehetővé tette az alkalmazáson belüli vásárlást. Ezt a fejlesztők ki is használják, azaz például az alkalmazást ingyen adják, de komolyabb tartalomért már fizetni kell.
Azonban sokszor előfordult, hogy a gyerek egy játékkal játszva tudatlanul rányomott a vásárlás gombra, így komoly kiadásba verve a szülőt. Eddigi megoldás szerint ha a jelszó beírása után 15 percen belül újabb vásárlás történik, nem kéri a jelszót. Előfordult olyan eset is, hogy a gyermek több mint ezer dollárt vásárolt el a Smurf’s Village nevű játékban.
Miután az ügyben az amerikai fogyasztóvédelmi hivatal is elkezdett vizsgálódni, Apple az iOS 4.3-as verziójában módosította a vásárlás módját. Ezután újra be kell írni a jelszót, így már a gyerek nem tud véletlenül vásárolgatni. Kivéve ha a szülő korábban meg nem osztotta vele azt… De ez már a szülő problémája.
Üdvözlöm az újítást, szerencsére ilyen probléma nálam nem lépett fel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése