2011. március 26., szombat

Napi hírek 2011.03.26.

Mai hírekben szó lesz az 1080p-ről, az új Cydiáról, egy felforgató programról, a 4.3.1-es rendszer megjelenéséről, a retina displayről és az Apple-Nokia pereskedésről.

Real Racing 2 1080p-n

Firemint mindig elöl járt az újdonságok bemutatásával. Most nyilvánosságra hozott egy Real Racing 2 videót (HD felbontásban érdemes megnézni). A játék elsők között használja ki az iPad 2 kiemelkedő tulajdonságait, verseny közben a képet egy Apple Digital AV 1080p Adapter kimeneten keresztül kirakták HD tévére. Az 1080p támogatás a következő frissítésben lesz benne.
Nagyon impresszív, klasszul néz ki, a játék 30 fps-sel fut. Az iPad csak kormányként szolgál, így lehet vele a kanapén játszani. PlayStation felkötheti a gatyáját :)



Jelentős frissítés a Cydiában

Saurik és chpwn már egy ideje dolgozott a Cydia javításán. Szóltak hírek a jelentős gyorsításról, de a nagyközönség eddig nem tapasztalhatta meg ezt. Ma kiadták az 1.1-es verziót, ami tényleg jóval gyorsabb, kisebb helyet foglal el, stabilabb, mint az előző verzió. Javult a keresés is, és újbóli belépésnél ugyanarra az oldalra lép vissza ahonnan kiléptünk.
Frissítéshez nem kell mást tenned, mint belépni a Cydiába, annak fel kell ajánlania a frissítést.

Képernyő lezárás és némítás fejjel lefelé

Nemrégiben jelent meg Cydiában egy újabb tweak, mellyel egy mozdulattal lezárhatjuk vagy elnémíthatjuk a készüléket. Nem kell mást tenni, mint képernyővel lefelé fordítani, a képernyő lezár és néma üzemmódba vált a készülék.
Némítás szerintem nem nagy durranás, a lezárás már ötletesebb. Aki az említett funkciókhoz nem akarja a gombokat nyomogatni, az 0.99 euróért vásárolhatja meg a programot a BigBoss repóból.



Megjelent a 4.3.1-es rendszer

iPad 2 nemzetközi értékesítésének megkezdésére az Apple útjára bocsátotta a 4.3.1-es firmwaret, mely hibajavításokat tartalmaz. Ugyan a hivatalos közleményben nem szerepel az kifogásolt akksiidő javítása, de a hírek szerint ez is megtörtént.
Aki jailbreakelni vagy függetleníteni akar, az egyelőre maradjon távol a hivatalos verziótól!


Ezúttal retina display a középpontban

Úgy látszik az Apple beleszeretett az „If you don’t have an iPhone” szlogenbe, mert újabb reklámot készített. Most a retina display-t emel ki.



Apple-Nokia 1-0

A mobil iparágban tulajdonképpen az összes szóba jöhető cég vélelmezett szabadalmi jogának védelme érdekében perli a valamelyik konkurensét. Az Apple is számtalan céggel áll perben, hol ő perelt, hol őt perelték be.
Nokiával csaknem egy éve indult a pereskedés. Először a finnek perelték be a cupertinoiakat, mivel szerintük megsértették többek között a mobiladatátviteli, beszédkódolási, biztonsági szabadalmaikat. Nemes egyszerűséggel azt kérték, hogy tiltsák meg az Apple-készülékek importját. Persze ezt amerikaiak sem hagyták annyiban, pár nap múlva visszapereltek.
Most az első perben döntés született. A döntőbíró szerepét eljátszó ITC (International Trade Commission) döntése értelemében az Apple nem sértette meg a Nokia egyetlen szabadalmát sem, így tiszta. Ez azonban csak elsőfokú határozat, az egész ITC-nek így kell dönteni a jogerős ítélethez, aminek határideje augusztus 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése