2010. június 15., kedd

Újra a Parrot AR.Drone; USB-s billentyűzet Erika írógépből

300 dollár lesz a Parrot AR.Drone

Héten zajlik az E3 konferencia, a játékkészítők seregszemléje. Már többször írtam a Parrot AR.Drone nevű azonosítatlan repülő tárgyról, melyet egy iPhone, iPod Touch vagy egy iPad is vezérelhet wifin keresztül.
Most nyilvánosságra hozták az árát: 300 dollárba fog kerülni és szeptembertől lesz kapható (az USÁ-ban). Kezdésnek két játékot lehet hozzá vásárolni (3-3 dollárért), így az ún. kiterjesztett valóságban (augmented reality) a repülő két kameráját felhasználva csatázhatunk más hasonló repülőkkel, kilőhetünk virtuális rakétákat, virtuálisan megsemmisíthetjük a másik gépet.
A gép szoftvere nyitott, így a fejlesztők megkapják a fejlesztői környezetet (SDK-t) saját játékuk megalkotásához. Maga a repülő modulárisan épül fel (mint a képeken is látható), így egy esetleges sérülés könnyen javítható.
Jó kis játékszer, még a 300 dollár sem annyira vészes.



USB-s billentyűzet valódi írógépből

Nem szereted a virtuális billentyűzetet? Valódira vágysz? Itt a megoldás! Jack Zylkin megalkotta az USB-s írógépet, mely egy valódi írógépet vesz alapul, átalakítja és máris használhatod iPad valódi billentyűzeteként. A mellékelt videóból jól látható a működése.
Mennyibe kerül? Azt inkább hagyjuk! Ha készen veszed, akkor 400-500 dollárba kerül, ezért már egy iPad-et is kapsz. Ha sokallod az árát, 75 dollárért egy Szereld magad készletet is vásárolhatsz. Amennyiben van már ilyen írógéped (például Erika nevezetű), akkor el is küldheted Zylkinnek és ő átszereli USB-sre.
Én inkább maradok a virtuális billentyűzetnél :)

1 megjegyzés:

  1. Elindult a Magyar AR.Drone Facebook oldal!
    A neve: Magyar Parrot AR.Drone Tulajdonosok
    Csatlakozz!
    Oszd meg a tapasztalatodat!
    Tanulj a többiektől!
    Repüljetek közösen!

    VálaszTörlés