2010. június 27., vasárnap

Éjszakai hírek 2010.06.26.

Mai hírekben szó lesz a 4.01-es szoftverfrissítésről, a közelségmérő problémájáról, az iOS 4 kompatibilis alkalmazásokról, a 244 oldalas felhasználói kézikönyvről, a hűséges "alattvalókról" és az iPhone 4 függetlenítési nehézségéről.

Hétfőn jön az iOS 4.01?

Héten az új iPhone megjelenése mellett a térerővesztés kapta a legnagyobb figyelmet. Most újabb fejlemény van az ügyben. Jövő hét elején az Apple megjelentetheti a 4.01-es firmwaret, mely ezt a problémát hivatott javítani.
Ugyanis úgy néz ki szoftveres hiba van. 3GS-nél esetén az iOS 4 kisebb térerőt mutat, mint a korábbi szoftververzióval, pedig a hívásminőség ugyanolyan vagy jobb annál.
Az Apple tech support fórumán megerősítették, hogy az iOS 4.01 javítja ezt a hibát, de a tárgyról való későbbi kommentelést letiltották.
Maga a hiba egyèbként abból ered, hogy a basebandben (szoftverben ez a rész felelős a telefonálásért) félrekalibrálták a frekvenciaváltást. Ugyanis amikor a jobb vétel érdekében át kellene váltani más frekvenciára, akkor inkább "No service"-t jelez ki a készülék.
Nem értem miért kellett a basebanddel variálni, a Dev Teamnek is könnyebb dolga volna :)



Baj van a közelség-érzékelővel is

Szegény embert még az ág is húzza. Nem elég a térerőprobléma, úgy látszik a közelség-érzékelővel (proximity sensor) is baj van. Sokan arra panaszkodnak, hogy telefonálás közben (már amikor nem megy el a térerő:) a fejüknél lévő telefon képernyője bekapcsol és állukkal, fülükkel véletlenül megnyomják a némító gombot (Mute), tárcsáznak vagy befejezik a hívást. Pedig telefonálási szokásaik nem változtak meg.
Nem tudom ez mennyire hiszti, az Apple még nem nyilatkozott az ügyben.




Új App Store kategória: iOS 4 kompatibilis alkalmazások

Azért a mai hírekben dícsérjük is az Apple-t. Az App Store-ban külön kategóriát hoztak létre az iOS 4 verzióval kompatibilis alkalmazásoknak. Ez alatt értendő a megfelelő multitasking-kezelés vagy a Retina Displayre optimalizált képernyő.
Dícséretes.



Hogy ne fogyjunk ki a dícséretekből, a cég megjelentette 244 oldalas használati útmutatóját is. A leírás elsősorban kezdő iPhone-osoknak íródott, de mindenki találhat benne hasznos, még nem ismert trükköket.
Az útmutató innen letölthető vagy menj a telefonon a help.apple.com/iphone/ címre.
Jó böngészést :)


Az iPhone 4 vásárlók háromnegyede upgradelő

Gene Munster elemző szerint az iPhone 4 telefont vásárlók háromnegyede régebbi iPhone-ról vált újra. 608 sorbanálló embert kérdeztek meg San Franciscoban, Minneapolisban és New York City-ben. Ezek 77 %-a már most iPhone-tulajdonos. Ez a szám 56% volt 2009-ben és 38% 2008-ban. A számokat más elemző is megerősítette.
Mindebből azt a következtetést vonta le, hogy az egyre növelvő iPhone-felhasználó táborból az Apple sikeresen épít ki egy megújuló bevételi forrást, mivel az emberek egy-két évente vesznek egy új telefont.
Igaza van.


Teljesen más baseband van az iPhone 4-ben, a függetlenítés nem egyszerű

Dev Team és mások is vizsgálják az új iPhone 4 függetlenítési lehetőségét, de a feladat közel sem olyan egyszerű.
Míg a 3G és 3GS esetében Nucleus OS futott PMB8878 baseband CPU-n (aka XGold 608), első generációs iPhone-nál pedig PMB8876 (aka S-Gold 2), addig iPhone 4-nél PMB9800 vagy más néven X-Gold 618-on fut egy ún. ThreadX OS-t.
Mindez azt jelenti, hogy amíg nem találnak valamilyen hibát a basebandben, nem lesz függetlenítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése