2010. június 4., péntek

Mit várok az új iPhone-tól?


Steve Jobs június 7-én mutatja be az új iPhone-t (99%). Összeállítottam milyen tulajdonságokkal fog szerintem rendelkezni:
- név: nem hiszem, hogy 4G lesz a neve, mert a valódi 4G-s mobilinternet még nem él. Azonban a HD-t a nagyobb képernyő (lásd később) és a 720p nagyfelbontású videórögzítés miatt elképzelhetőnek tartom.
- design: az ellopott készülék és a vietnámi telefon is új külsőt mutat, mely merőben eltér a megszokottól. Meglepődnék, ha Jobs a radikális változás mellett döntene, de szereti meglepni az embereket.
- 1 GHz-es chip: ugyanaz az A4 chip lesz benne, mint az iPad-ben,
- 512 MB belső memória: 3GS-ben 256 MB van, ma már egy vezető szerepet betöltő telefonnak 512 MB memóriával kell rendelkeznie,
- 960*640-as képernyőfelbontás IPS technológiával: az első három készülék ugyanolyan felbontással jött ki (480*320). Ez viszont mára „elavult”, de ha meg akarják tartani a 200 ezer App Store-os alkalmazás kompatibilitását, akkor egész számmal szorzandónak kell lenni a módosításnak, így jön ki a 960*640. IPS kedvezőbb oldalról való megtekintést és erős napfényben jobb olvashatóságot tesz lehetővé.
- AMOLED kijelző: a hírek arról szóltak, hogy a Samsung nem képes megfelelő mennyiséget gyártani, de úgy gondolom megoldják ez a problémát,
- flash memória: kapható lesz már 64 GB-os változatban is, így már háromféle készüléket fognak árulni. Kismértékben valószínűsítem a 16 GB-os modell elhagyását.
- 5 megapixeles kamera: ugyan egy telefon elsősorban nem fényképezésre való, de a versenytársak miatt már kell egy 5 megapixeles kamera, lesz benne vaku és persze előlapi kamera is.
- Wifi: természetesen támogatni fogja az „n” szabványt is.
- még jobb akkuidő: legalább 20 %-kal jobb akksi-ideje lesz, mint a 3GS-nek.
- megtartják a 3GS árusítását: ahogy tavaly „akciósan” árulták a 3G-t, ugyanezt játsszák el a 3GS esetén is,
- Verizon: előbb-utóbb lesz verizonos telefon is, de nem hiszem, hogy most jelentik be.
Röviden ennyi, hétfő este minden kiderül. Természetesen élőben számolok be az eseményről, kövesd a blogot!

1 megjegyzés:

  1. IPS vagy AMOLED kijelző lesz?!

    Van AMOLED ami IPS is egyben?!

    VálaszTörlés