2010. június 19., szombat

Napi hírek 2010.06.19.

Mai hírekben szó lesz az iOS 4 töréséről és függetlenítéséről, a Találd meg A Telefonodat programról, a szűkös angliai iPhone 4 kínálat miatt hozott intézkedésekről és a multitaskinges Navigonról.

Megerősítve: iOS 4 jailbreak és törés jövő héten

MuscleNerd twitteren megerősítette, hogy jövő héten kijön az iOS 4 verzió törése és függetlenítése, amely valószínűleg az új iPhone 4-es telefonon is működni fog.


Ugyanakkor közzétett a legújabb redsn0w béta verzióból is egy képet, mely a törés során választható lehetőségeket mutatja. Ezek szerint lehet custom logot, recovery logot cserélni, kiválasztható lesz a multitasking, háttérkép és a százalékos akksikijelzés aktiválása (3G-n) is. A százalékos akksikijelzés a Beállításoknál kikapcsolható lesz, ha később a többiben akarsz változtatni, akkor újra le kell futtatni a redsn0wt.
Csak jelenne már meg…


Találd meg a telefonodat: Find My iPhone alkalmazás

Az Apple a MobileMe szolgáltatáson belül tette lehetővé a telefon elvesztése esetén annak megtalálását és letiltását. Korábban már szóltak hírek egy MobileMe Lite verzióról, mely néhány alapvető szolgáltatást ingyenes elérhetővé tesz. Azonban ez nem jött el, pedig frissítették a programot.
Tegnap adták ki a Find My iPhone nevű ingyenes App Store-os alkalmazást, mellyel megtalálhatjuk és letilthatjuk az iPhone-t egy másik készülékről:
– térképen megmutatja az iPhone vagy az iPad helyzetét,
– üzenetet vagy hangjelzést lehet a telefonra küldeni, melyet 2 percen keresztül teljes hangerővel lejátszik, még akkor is ha a telefon le van némítva,
– távolról jelszó állítható be (vagy a meglévő jelszóval lezárható a készülék),
– távolról minden személyes adat törölhető.
Az alkalmazás használatához számítógépen telepíteni kell a MobileMe programot, továbbá ehhez az alkalmazáshoz a telefonon minimálisan 3.1.3-as szoftververzióra van szükség. A MobileMe egy évre 100 dollárba kerül, de van egy 60 napos ingyenes próbaverziója is. Én azért jobban örültem volna egy MobileMe Lite verziónak.





Angliában is szűkös a kínálat, online rendelés csak július végétől

Az angol O2 szolgáltató közleményben tudatta, hogy az óriási kereslet és meglehetősen szűkös kínálat miatt július végéig csak a meglévő előfizetőik vásárolhatnak új iPhone 4-et. Sőt az online rendelésre is csak július végétől lesz lehetőség, addig csak a boltokban lesz megvásárolható.
Angliában (négy másik országgal egyetemben) június 24-től lehet kapni a készüléket. Mi magyarok pedig csak várunk, várunk és várunk…



Navigon iOS 4 alatt

Navigon fejlesztői kibocsátottak egy videót, melyben bemutatják programjuk 1.6-os verziójának futását iOS 4 alatt. Legfontosabb változás a multitasking kezelése. A videót elnézve elég gyorsra sikeredett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése