2010. június 15., kedd

Napi hírek 2010.06.15.

Mai hírekben szó lesz a fehér iPhone hiányáról, egy saját Apple-alkalmazásról és a folderekbe történő rendezésről.

Csak fekete iPhone 4 lesz

Beigazolódott a ModMyi gyanúja: a ma induló iPhone 4 előrendelésben az Apple honlapja szerint csak fekete telefonokat lehet vásárolni, a fehér modell csak valamikor a nyár végétől lesz kapható. Ezek szerint nem gyártottak eleget belőle, kisebb keresletre számítottak.
Előrendelés már leadható, sajnos a magyarországi megjelenés még nem ismert. Én ezt augusztusra, rosszabb esetben szeptemberre teszem.


Jön egy újabb Apple-alkalmazás?

MacRoumors szerint az Apple hamarosan megjelenteti saját alkalmazását, mellyel a cég online boltjához lehet csatlakozni, így például meg lehet rendelni az új iPhone 4-et is. Az alkalmazás továbbá lehetőséget biztosít a valódi Apple Store-ban ülő Genius Bar-os szakértővel való időpont-egyeztetésre.
Már novemberben felreppentek pletykák hasonló alkalmazásról, akkor a „Concierge” (házfelügyelő) nevet adták neki. Az elmúlt hónapban Jobs válaszolt „Coming soon”-nal egy iPhone-barát online Apple Store lehetőségét firtató kérdésre.
Ha a cég érdekét nézem, célszerű minél előbb kiadni az alkalmazást, mert a mai napon induló iPhone 4 rendeléseket már ezen keresztül lehetne leadni.

UPDATE: megjelent az Apple Store nevű alkalmazás, az amerikai App Store-ból tölthető le.


Folderek kezelés a 9.2-es iTunes-ban

Az iTunes 9.2-es verziójának bétájában is lehetőség nyílik folderek (könyvtárak) létrehozására. Ugyanúgy működik, mint iPhone-on: ha rákattintasz egy folderre, megnyílik és ugyanúgy láthatod az alkalmazásokat, mint a telefonon; ha egy alkalmazást ráhúzol egy másikra, létrehozod a foldert; át is lehet nevezni tetszőleges névre, stb.
Én a multitaskingen túl a folderes megoldásnak örülök a legjobban, már alig várom a hivatalos megjelenést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése